Rein film kjører for fullt i Sør-Varanger

Rein film kjører for fullt i Sør-Varanger

Rein Film har kjørt forprosjekt I Sør-Varanger, og nå skal det jobbes for å utvikle et produksjonsselskap som kan sende våre lokale historier ut i verden.

 
Rein Film ble etablert i 2009 i Oslo av fire karer fra Finnmark, og i 2017 etablerte de et nytt kontor i Kirkenes. Aleksander Olai Korsnes, som er vokst opp i kommunen, er daglig leder for Rein Film sitt kontor i Kirkenes, og det er hovedsakelig han som har drevet forprosjektet de siste månedene.
 
Egentlig skulle vi bare undersøke om det var livsgrunnlag for et Rein Film-datterselskap her i regionen, sier Korsnes. Men vi startet likeså gjerne opp selskapet. Etter å ha vært involvert i flere store produksjoner her de siste årene har vi stor tro på å drive et selskap her oppe.
 
Han forklarer videre at selskapets hovedmål er å produsere spillefilm og TV-serier i regionen.
 
– Men vi produserer også alt fra dokumentarer og kortfilmer til oppdragsfilm og reklame. I forprosjektet har vi jobbet mye med utvikling av større prosjekter, men også kartlegging av markedet for å se om det finnes kunder i regionen som ønsker å benytte seg av våre tjenester når det kommer oppdragsfilm og reklame.
 
I følge Korsnes har forprosjektet gitt positive resultater:
 
– Vi har allerede finansiert dokumentarer og kortfilmer, gjort noen oppdragsfilmer, og det er nye spennende TV-serier vi jobber mot å få til regionen.
 
Hvordan kan et produksjonsselskap bidra til utviklingen av kommunen?
 
– Regionen kan utvilsomt ha fortjeneste på store produksjoner som blir filmet her, og det finnes mange spennende synergieffekter å utforske. Når det kommer til kulturnæring er vi opptatte av å bidra til å utvikle arenaen lokalt, blant annet ved å ansette lokale kulturarbeidere – noe vi har gjort på våre siste produksjoner. Vi ser for oss flere ansatte i Rein Film på sikt.
 
Snart flytter Aleksander med hele familien opp;
 
– Det å komme hit til Sør-Varanger og drive næring er veldig spennende, og akkurat nå ser det lyst ut for framtiden til Rein Film i Kirkenes, avslører Korsnes.

Dette innlegget har 2 kommenta

Legg igjen en kommentar