Finnmark fylkeskommune ønsker jernbane til Kirkenes

Finnmark fylkeskommune ønsker jernbane til Kirkenes

Fylkestinget møttes i Hammerfest onsdag og torsdag denne uken – der ble det vedtatt at FFK slutter seg til forslaget fra Finland om å bygge «Arctic Railway» fra Kirkenes til Rovaniemi. På nettsiden deres står følgende:
 

«Finland foreslår å lage en konsekvensutredning for en jernbaneforbindelse mellom Rovaniemi og Kirkenes. Finnmark Fylkesting slutter seg til dette forslaget, og vil i samarbeid med nasjonale, regionale og lokale myndigheter både på norsk og finsk side, være en aktiv part i dette arbeidet i en realisering av en jernbane mellom Rovaniemi og Kirkenes.»

 
Les hele vedtaket på nettsidene til Finnmark fylkeskommune.
 
Les mer om «Arctic Raiways» her.
 

Bilde: Ina Eliassen

Dette innlegget har èn kommentar

Legg igjen en kommentar

Lukk meny