Ønsker å opprette en varehandelsgruppe i Kirkenes

Deltakere i prosjektet «Felles markedsføring av Kirkenes», Yngve Hansen Stangnes (Fretex Kirkenes), og Jorunn Nørstebø (Ofelas AS) ønsker en felles varehandelsgruppe i Kirkenes.
  • 6. september 2017

Forprosjektet «Felles markedsføring av Kirkenes» vil oppfordre varehandelen i Kirkenes til å opprette en felles gruppe – som skal bidra til økt lønnsomhet for butikkene i byen.  

 

Forprosjekt

I vår ble forprosjektet «Felles markedsføring av Kirkenes» tildelt 240 000,- fra Sør-Varanger Utvikling. Prosjekteierne, Kirkenesdagene AS, har som mål å bidra til økt lønnsomhet for lokale bedrifter ved felles markedsføring av Kirkenes. Prosjektet mener en felles og tydelig markedsføring av Kirkenes er viktig for bidra til å skape et robust næringsliv og flere arbeidsplasser i varehandelen.

 

Styringsgruppa har valgt å fokusere på varehandelen, hvor de vil prøve ut ulike tiltak som kan bidra til økt handel. Målgruppen er turister og innbyggere i nabokommuner og Russland.

 

Felles gruppe

Styringsgruppa ønsker også å opprette en gruppe som kan arbeide med gode fellestiltak for varehandelen.

 

– En av de utfordringer vi har her i Kirkenes er at vi mangler noen som representerer varehandelen, og som kan eie, eller ta initiativ til gjennomføring av gode fellestiltak. Vi ser at andre handelssentra i Finnmark har fora som får gjennomført aktiviteter som bidrar til økt salg for varehandelen, sier styregruppemedlem Yngve Hansen Stangnes.

 

De inviterer derfor alle butikkeiere i Kirkenes til møte om dette på tirsdag 12. september på Tivoli North kl. 19.00.

 

Der skal styringsgruppa legge fram hva de har gjort i forprosjektet så langt, samt kartlegge interessen for de forslag de har arbeidet med i prosjektet.

 

– Vi skal også sjekke om det er interesse for en såkalt felles varehandelsgruppe, forteller Stangnes. Alle fra varehandelen som ønsker å delta bes ta kontakt med Dag Norum (dag@knh.no) for ytterligere informasjon.