Én av 3 bedrifter fra Sør-Varanger har muligheten til å vinne prestisjepris

Barents Safari (Hatle H AS) kan vinne "Årets vekst i Nord"-prisen. Bilde: www.barentssafari.no
  • 4. oktober 2017

3 bedrifter i Sør-Varanger konkurrerer med 91 andre i Nord-Norge om den gjeve prisen «Årets vekst».

 

Nord24 avslørte på tirsdag de 94 kandidatene som alle har muligheten til å vinne prisen «Årets vekst i nord». Prisen blir delt ut under Næringslivsdagene Nord (31. oktober), som er et samarbeid mellom Nordlys/Nord24.no, Innovasjon Norge og Norinnova.

 

Kriterier og jury

For å bli nominert må bedriften vise til en eksepsjonell økonomisk vekst de siste tre årene, skriver Nord24, og vinneren må oppfylle følgende krav:

 

«Vinneren skal, i tillegg til sterk økonomisk vekst, vurderes av juryen til å ha et godt produkt eller tjeneste, samt vurderes å ha best mulighet for regional, nasjonal og eventuell internasjonal vekst.»

 

Vinneren blir kåret av en jury med 3 medlemmer: Linda B. Randal (Innovasjon Norge), Nina Hjort (J.M.Hansen) og Odd Emil Ingebrigtsen (BRUS – Bodøregionens Utviklingsselskap). I tillegg til ære og erkjennelse vil vinneren også motta 150 000 kroner.

 

Eier og stifter av Barents Safari, Hans Hatle, er nominert til “Årets vekst i Nord”. Bilde: www.barentssafari.no

 

Barents Safari kan vinne

3 av de 94 bedriftene kommer fra Sør-Varanger – blant dem selskapet Hatle H AS, bedre kjent som Barents Safari. Barents Safari er leverandør av forskjellige opplevelser som retter seg mot både turister og lokalbefolkningen; eksempelvis elvebåt-safari, kongekrabbe-safari, snøscooter-safari og ATV-safari.

 

Eieren og stifter av bedriften, Hans Hatle, kan med rette skryte av en kraftig økonomiske vekst hvert år siden 2013, og i 2016 hadde de rekordmange 9000 turister på et år. I tillegg til å være med i konkurransen om «Årets vekst i Nord»-prisen, feirer Barents Safari 20-årsjubileum i 2017, og har offisiell åpning av deres nye servicehus på Sandnes 21. oktober.

 

De to andre nominerte til å vinne «Årets vekst i Nord» er Radius Kirkenes AS og Antons Hagesenter AS. Sør-Varanger Utvikling gratulerer alle tre bedriftene med nominasjonen, og ønsker alle lykke til i konkurransen!