En av landsdelens største teknologiarrangement for ungdom finner sted i kirkenes.

En av landsdelens største teknologiarrangement for ungdom finner sted i kirkenes.

EN AV LANDSDELENS STØRSTE teknologiarrangement for ungdom FINNER STED I KIRKENES.  ÅRETS TEMA: vann. ORDFØREREN ÅPNER TURNERINGA SOM ER ÅPEN FOR ALLE!

 
Lørdag den 11. november går årets FLL-turnering av stabelen på Kirkenes skole. 20 lag fra skoler i Sør-Varanger, Berlevåg, Båtsfjord, Vadsø, Vardø og Nesseby viser fram sine ferdigheter innen teknologi,  markedsføring, samhandling og forskning ved bruk av roboter og lego.
 
12 av lagene består av ungdommer i alderen 10-16 år, mens 8 av lagene er juniorlag der deltakerne er i 8-10-årsalderen. Til sammen vil det være over 200 personer som er direkte involvert i årets turnering gjennom lagdeltakelse, dommere og teknisk personale. I tillegg regner vi med et stort antall publikum fra deltakende skoler med lærere, foreldre og andre elever. I tillegg stiller mange av de støttende bedriftene og andre teknologi-interesserte.
 
Hensikten med FLL-arbeidet er å skape økt interesse for teknologi og vitenskap. Dermed kan dagens ungdom stimuleres til å bli morgendagens ingeniører og forskere. I den eldste FLL- klassen konkurrerer lagene om en rekke delpriser. . Vinneren av turneringa i Kirkenes vil få delta i den skandinaviske turneringa som foregår i Oslo i begynnelsen av desember.
 
Fakta om FLL
First Lego League er verdens største kunnskapsturnering. I Skandinavia i år er det påmeldt flere enn 900 lag. I 2015 vant et lag fra Hammerfest teknologiprisen i den skandinaviske finalen og laget gikk videre til verdensfinalen på Tenerife. I 2016 deltok hele 290.000 barn og unge på verdensbasis, fordelt på 80 land. Årets turnering har vann som tema. Det betyr at både forskningsoppgave og robotkjøring  skal ha noe med vann å gjøre.
 
Egen kafé
Det vil bli lagt stor vekt på å skape en hyggelig ramme rundt turneringa i Kirkenes i tillegg til at publikum vil få tilgang til en rekke spennende presentasjoner og robotkamper. Ikke minst kan både publikum og deltakerne se fram til å avlegge kafeen et besøk som bugner av hjembakte kaker i kantina på Kirkenes skole.
 
Ordføreren i Sør-Varanger Rune Gjertin Rafaelsen vil stå for åpninga av turneringa.
 
For mer informasjon kontakt: Turneringsleder Bernt Nilsen, tlf. 901 03 456.. Prosjektleder Dag Norum tlf. 951 52 945.

Legg igjen en kommentar