Bjørnevatn Bygg utvider til Øst-Finnmark

Bjørnevatn Bygg utvider til Øst-Finnmark

Bjørnevatn Bygg AS, opprinnelig en snekkerbedrift, begynte i 2016 å utvide sine tjenester. Blant annet bygget de seg opp en utleieavdeling av verktøy og maskiner. Neste steg var å skaffe seg et større nedslagsfelt.

 
Utleieavdeling
 
Fra 2010-2016 drev de utleie av maskiner og utstyr for Ramirent‎. I 2015 sa Bjørnevatn Bygg opp avtalen og Ramirent valgte å legge ned i Sør-Varanger. Vi hadde håpet på at de skulle fortsette i Sør-Varanger, da markedet er der. Bjørnevatn Bygg besluttet seg for å gå i gang på egenhånd, og i dag er de en etablert utleiebedrift på det lokale markedet. De leier ut blant annet lifter, stillas, gravemaskiner, hengere og verktøy.
 
– Da Sydvaranger gikk konkurs var vi nødt til å finne nye løsninger, sier Rune Johansen som er administrasjonssjef i Bjørnevatn Bygg AS.
 
Markedsutvidelse
 
Etter å ha fått støtte fra Sør-Varanger Utvikling til en forstudie, er de godt i gang med markedsundersøkelse for utvidelse til resten av Øst-Finnmark.
 
– Vi har allerede leid ut maskiner i Honningsvåg, Tana, Vardø og Vadsø, sier Johansen. Vi har et godt kontaktnett og det er et marked for utleie av maskiner og utstyr.
 
Samtidig med at det er gjort markedsanalyse, er det satset stort med bygg i Vadsø. Bygget står nesten klart og det er allerede drift med utleie.
 
– Per i dag har dette sikret en 25 prosent stilling, men jeg tenker at i løpet av ett års tid skal det være en fulltidsstilling, sier en håpefull Johansen.
 
Hva er planen for bedriften framover?
 
– Nå jobbes det først og fremst med å få avdelingen i Vadsø til å rulle rundt. Deretter kan vi se på hvilken muligheter vi har for å utvide vestover, til steder som Hammerfest og Alta, avslutter administrasjonssjefen.

Legg igjen en kommentar