Bakgrunnen for denne workshopen er en forstudie gjennomført tidligere der lokale matvareprodusenter i Troms og Finnmark var invitert og hvor det har blitt tydeliggjort behovet for å utvikle mer effektive logistikkløsninger i lokalregionen. Vi ønsker derfor å ta dette videre på workshopen og se på hvordan vi best kan løse dette på en best mulig måte i fellesskap.
Hvorfor gjør vi dette?
N2 Leverandørutviklingsprogram for Nord-Norge lyser i disse dager ut midler. I utlysningen står det: Programmet skal gi økt bærekraftig verdiskaping og konkurransekraft i nordnorsk næringsliv og kompetansemiljø innen sjømat, reiseliv og opplevelsesnæringen, samt tilsluttede næringer. Anvende teknologi og ressurser på tvers av næringene for økt radikale innovasjoner. Utlysningen har fem hovedaktiviteter:
- Hovedaktivitet 2.3: Sjømatnæringen- aktiv mobilisering av potensielle leverandørbedrifter til et større utviklingsprogram, i tett samarbeid med noen av de viktigste innkjøperne i bransjen og de eksisterende sjømatklyngene.
- Hovedaktivitet 2.4: Reiseliv/opplevelsesnæringen: Aktiv mobilisering av aktørene til et større nettverk- og kompetanseprogram, i tett samarbeid med eksisterende klynger og andre viktige samarbeidskonstellasjoner.
- Hovedaktivitet 4.1: Skreddersy program kurs og kompetanseutviklingstiltak.
- Hovedaktivitet 4.2: Etter og videreutdanning, og utvikling av nye fagtilbud for økt spesialisering i næringene.
- Hovedaktivitet 4.3: Etablere grunnleggende felles regler innenfor de ulike næringene, vurdere mulighet for standardisering og ulike former for sertifisering.
Vi ønsker å samle drikke, – og matprodusenter i regionen og se på hvordan vi i fellesskap kan utvikle en søknad som bidrar til økt verdiskapning, samarbeid og innovasjonsrate. Vi ønsker å bygge på tidligere arbeid, der det fremheves at det er mulig å kombinere lokal produksjon med både lokalt og globalt salg.
Vi ønsker derfor å se nærmere på ulike former for organisering, samvirke/ klynge og de ulike typer finansieringsordninger som eksisterer som vil kunne bidra til synergier, kvalitetsutvikling og sertifiseringsmuligheter innenfor næringen.
Thon Hotel Kirkenes 16 oktober.
Program for dagen
10.00: Velkommen til samlingen
10.05- 12.00: Ulike innlegg
- Nord Universitetet, CHNL: Erfaringer fra lignende prosjekter. 15 min.
- NIBIO: kompetansenettverk. 20 min.
- Barel/Seljeli AS, TBC – teknologi som driver for utvikling 30 min.
En kort pause, 10 min
- Arctic Prime: Samisk mangfold, 10 min.
- Røros Mat: Hvordan bygge merkevare innen lokalmat, og økt verdiskaping for medlemmene gjennom samarbeid, 50 min.
12.15- 13.30: Diskusjon
13.30- 14.00: Felles oppsummering og veien videre
(Tar forbehold om at det kan bli noen endringer i programmet)
Deltagelse er gratis og det blir servert lett lunsj og rykende fersk kaffe. Vel møtt!
Vi sees på Thon Hotel Kirkenes 16 oktober.
Påmelding innen 14 oktober til Marianne@svu.as
Marianne Berge
Prosjektkoordinator
Mob: + 47 922 28 274