First Lego League Øst-Finnmark

First Lego League Øst-Finnmark

Prosjekteier: Tekna Finnmark

Kontaktperson: Bern Nilsen, bn@datakortet.no

Vedtak: Opptil kr. 60.000,- til forprosjekt

Prosjektperiode: 1. september – 31. desember 2019

Beskrivelse fra søker:

First Lego League Øst-Finnmark er en av Nord-Norges største teknologi-turneringer for ungdom. I år vil omlag 20 lag med ungdommer fra Kirkenes, Sandnes, Bjørnevatn, Vadsø, Vardø, Båtsfjord og Nesseby samles i Kirkenes 9. november. De vil presentere sine forskningsrapporter og konkurrere i robotkjøring med egenutviklede Lego-roboter. Vinneren vil få delta på den skandinaviske finalen i Oslo. Hensikten med dette prosjektet er å få lokal ungdom interessert i å ta utdanning innen teknisk-naturvitenskaplige fag. Nytt av året er at det også vil delta et lag fra Severomorsk.
I år er det litt spesielt da vi har fått satt opp en Newton-container på utsiden av turneringslokalet. Den vil bli brukt til ekstra motivasjon og vi legger opp til omvisning for alle deltakende lag.

Legg igjen en kommentar