Ansatte og styret

Ansatte

Kenneth Stålsett

Daglig leder

Kenneth Stålsett (f. 1982) er daglig leder i SVU. Han er født og oppvokst i Kirkenes, og begynte sin stilling i SVU 15. november 2016. Kenneth har en mastergrad i økonomi, administrasjon og markedsføring. Han har i tillegg fulgt Norsk Forskningsskole for Innovasjonsledelse og Innovasjonsstrategi, og har levert en doktorgrad på NTNU, industriell økonomi. Kenneth har et brennende engasjement for teamutvikling, innovasjon og nyskapning – og ikke minst hjemkommunen Sør-Varanger.

Marie J. Sommernes

Administrativ medarbeider og prosjektkoordinator

Marie J. Sommernes (f. 1992) er administrativ medarbeider og prosjektkoordinator i SVU. Marie er oppvokst i Vestre Jakobselv, men flyttet til Kirkenes høsten 2017, da hun fikk drømmejobben i SVU. Hun har en bachelorgrad i Ledelse, innovasjon og marked fra UiT, samt en mastergrad i Innovasjon fra Høgskolen i Lillehammer. Marie er en skikkelig Finnmarkspatriot, og har et stort engasjement for utvikling av hjemfylket, da spesielt gjennom rekruttering av nye, unge mennesker med høyere utdanning.

Maria Lyhne Grønaa

Prosjektkoordinator

Maria Lyhne Grønaa (f. 1986) er prosjektkoordinator i SVU, og gruppens danske bidrag. Hun har sterke røtter i Jylland, men har i de siste 8 årene hatt base i København hvor hun har jobbet som prosjektleder i Folketinget med særlig fokus på politikkutvikling og arrangement. Senest kommer hun fra en konsulentstilling i det internasjonale konsulenthuset Deloitte, hvor hun arbeidet i gruppen rundt selskapets nordiske CEO. Maria har en mastergrad i industriell- og tjenestedesign fra Designskolen Kolding, og har et varmt hjerte som brenner for entreprenørskap, innovasjon og ivaretakelse av politisk interesser.

Marianne Berge

Prosjektkoordinator

Marianne er prosjektkoordinator. Hun har bakgrunn som forsker innenfor innovasjon og virksomhetsutvikling.

Styret

Svein Sundquist

Styreleder

Entreprenør med samfunnsengasjement. Oppvekst i Bjørnevatn i familiebedrift innen anlegg. Utdannet siv.ing fra Trondheim i 1994 og jobbet i Statens Vegvesen og som rådgiver (Rambøl) i Drammen før hjemkomst og jobb som Daglig leder/Prosjektleder i AS Oscar Sundquist i 1999. Han deltar i bransjeutvikling på nasjonalt nivå, og nærings- og samfunnsutvikling lokalt.

Bjørn Johansen

Styremedlem

Bjørn Johansen, LO sekretær i Finnmark. Fra Tromsø, bodd i Finnmark, Kirkenes de siste 17 årene. Far til 4. Bor i Bjørnevatn. Fritidsinteresser: jakt, sykkel og fotball. Sitter på fylkestinget for Ap.

Lise Flø

Styremedlem

Jobber som avdelingsdirektør i Finnmark politidistrikt med ansvar for utlending, forvaltning og sivil rettspleie, har gjort det siden oktober 2017. Bred arbeids- og ledererfaring fra offentlig sektor, FOU og privat næringsliv. Erfaring fra internasjonalt samarbeid, spesielt Russland, men også EU. Har hatt flere verv i andre selskaper og organisasjoner. Utdannet som bioingeniør og miljø-tekniker fra Danmark og har en mastergrad innen ledelse og planlegging. Bor på Svanvik i Pasvik, og har to voksne barn.

Bernt Nilsen

Styremedlem

Bernt Nilsen er bedriftsleder som også er opptatt av helheten i lokalsamfunnet. Faglig bakgrunn har han som sivilingeniør fra NTNU og bedriftsøkonom fra BI. Han har jobbet med it-utvikling og internasjonalt arbeid i Oslo før han flyttet hjem til Kirkens og etablerte firmaene Datakortet og Norsk Test. De utvikler og drifter ulike nasjonale sertifiseringer hvorav Båtførerprøven og autorisasjon av finansielle rådgivere er de største. Men de tester også alle norske fotballdommere og solariumansatte. Bernts fokusområder er ungdom og IT – gjerne i en kombinasjon. Han har sittet i ulike styrer som NHO Finnmark, Den Norske Dataforening og er nå leder for Tekna Finnmark. Han har startet First Lego League i Øst-Finnmark, opprettet Lær Kidsa Koding flere steder i Finnmark, delt ut Mattesekker og organisert Sommerskole i samarbeid med Forskerfabrikken. Privat er hovedinteressen miljøvern og fotografering med giga-panorama og time-lapse som spesiale.

Kristine Balsvik Ramberg

Styremedlem

Oppvokst i Sør-Varanger. Bodd i Oslo 2000-2009 og har en bachelor i markedsføring og ledelse (BI Oslo). Har jobbet som senterleder ved AMFI Kirkenes siden 2009. Er styreleder i Handel- og serviceforeningen i Sør-Varanger som skal samle aktører i næringa, bidra til samarbeid mellom handels- og servicenæringa, kulturliv, reiseliv og gårdeiere. Engasjement: Jobbe for at Kirkenes og Sør-Varanger skal fremstå som det naturlige handelssentrum i regionen vår. Viktigheten av samarbeid blant næringslivsaktører i kommunen (handel, service, reiseliv og kulturliv).

Trine Skårvik

Vara

Sør-Varangerjente som flyttet hjem i 2006 etter endt utdannelse i Tromsø (Bachelor innen Økonomi og administrasjon). Har siden da jobbet i Kimek-selskapene og er nå ansatt som HR Manager for hele Kimek gruppen og Project Manager i Kimek Offshore. Har et brennende engasjement for fagutdanning, lærlinger og industriutvikling i nord. Innehar flere styreverv, blant annet styreleder i Tverrfaglig opplæringskontor i Øst-Finnmark. Er og en av de 12 utvalgte «ambassadørene» som er med i Agenda Nord-Norges talentprogram (2016-2017).

Liv Jullum Kristoffersen

Vara

Observatører

Ingrid Mathisen

Innovasjon Norge

Ingrid Mathisen, Innovasjon Norge Arktis Jobber med Regional omstilling og følger opp og er observatør i omstillingskommuner i Finnmark og Troms.

Nina Bordi Øvergaard

Rådmann, Sør-Varanger Kommune

Rune Rafaelsen

Ordfører, Sør-Varanger Kommune

Mikal Lanes

Observatør

Lukk meny