Svein N. Ingebrigtsen beskriver tidlig retur fra Thailand grunnet Korona.

Hjemreise i Koronatid

Av Svein N. Ingebrigtsen

Da pandemien og restriksjonen blir et faktum, befinner jeg meg i Thailand. Slik liker jeg å tilbringe den mørke årstida.

Som vanlig er dagene rolige og jeg har ingen bekymringer i dagliglivet. Temperaturen er rundt 30 grader.

Så begynner nyhetene å melde om utbrudd av korona rundt om i verden. Jeg følger med på utviklinga og skjønner at situasjonen begynner å ta en negativ vending i mange land. I midten av mars oppfordrer regjeringa hjemme folk til å komme hjem fra reise rundt om i verden. Vi var mange nordmenn i byen Cha-Am da.

Så begynte vi å merke innstramming fra myndighetene der nede. Stranda ble stengt og vi måtte ikke være for mange sammen. Den siste uka var det først portforbud og senere unntakstilstand.

Jeg bestilte ny billett hjem og kom til Norge 29. mars, opprinnelig retur var 20. april. Jeg kom til Gardermoen tidlig morgen og hadde billett med SAS til Kirkenes, men flyet var innstilt. Heldigvis fikk jeg en billett med Norwegian så jeg kom meg hjem til Høybuktmoen.

Da dukka neste problem opp; ingen taxi hadde lov til å hente en som kom fra utlandet uten at jeg hadde vært to uker i karantene først. Jeg kunne ikke tenke meg å sitte i karantene noe annet sted enn hjemme. Etter mye om og men ble jeg hentet av en med plasthansker og jeg ble plassert i baksetet. En spesiell opplevelse som jeg håper jeg aldri må igjennom igjen.

Hvordan er det å bo i Sør-Varanger?

– Vi savner ingenting

For to år siden ble jeg tilbudt drømmejobben i Oslo. I dag er jeg glad for at jeg fulgte magefølelsen, takket nei og dro nordover. Her jobber jeg i nabobyen Nikel

Les mer
Koronadagboka

Min hjemmeskole

Elever i 2. klasse på Kirkenes skole har bidratt med sine historier om hvordan det var å ha hjemmeskole. Her får du tredje runde med

Les mer
Koronadagboka

Min hjemmeskole

Elever i 2. klasse på Kirkenes skole har bidratt med sine historier om hvordan det var å ha hjemmeskole. Her får du andre runde med

Les mer