69 grader nord og 30 grader øst finner du Sør-Varanger – en grensesprengende kommune i Finnmark. Sør-Varanger er en del av Arktis, grenser til både Finland og Russland, og er en kommune med hele 53 ulike nasjonaliteter.

Om

Sør-Varanger blir ofte omtalt som «Norge i miniatyr», da Sør-Varanger har svært mangfoldig natur; fra furuskog til åpne viddelandskap – fra fjorder, små og store øyer, svaberg og hvite strender til bratte fjelltopper. Sør-Varanger er perfekt for den naturglade friluftsentusiasten, men også for de kulturinteresserte.

Spreng Grenser er en blogg om hvordan det er å bo og leve i Sør-Varanger. Bloggen skrives av ulike mennesker som har et brennende engasjement for kommunen og som ønsker å fortelle sin historie.

Ønsker du å vite mer om hvordan det er i å bo i Sør-Varanger? Ta kontakt med Sør-Varanger Utvikling.

Kjærleiksbrev til Kirkenes

For meir eller mindre akkurat fire år sidan var eg og venninna mi Ingrid på veg heim frå eit bryllaup da eg vart oppringt av eit ukjent nummer. Eg var nyutdanna bibliotekar og hadde bestemt meg for å finne jobb kvar som helst i Nord-Noreg. Sidan eg var midt i ei forbikøyring i 110km/t heldt Ingrid telefonen min på høgtalarfunksjon framfor meg. Det var biblioteksjefen ved Sør-Varanger bibliotek i Kirkenes, ho kunne fortel meg at jobben eg i utgangspunktet var tredjevalet på og hadde fått avslag på (og derfor ikkje hadde lagra nummeret til) plutseleg vart tilboden meg likevel. Småpaff svara eg eit ”neida, eg har ikkje lege andre planar, så eg kan ta den eg altså!”, takka for samtalen og hadde eit småeuforisk latteranfall med Ingrid.

Les mer

En labrotte rapporterer fra grenseland

På et hjørnekontor omringet av likesinnede rotter sitter jeg og titter utover jordet for å se om harene som var her i går er kommet tilbake for å høste av grønnsakhagen vår. Samtidig myldrer det av liv i gangen, en gjeng fugletittere har tatt turen hit for å se på utstillinga i 2.etg. Bilder: Privat

Les mer

K-town er kjempe

– Jeg liker kommunen fordi det er en grensekommune; den grenser til to land, i norsk sammenheng er dette unikt, sier journalist Mourad Abarkach fra Sør-Varanger Avis i ukens blogginnlegg.

Les mer

It`s only one Bugøynes!

-Er du ung og nyttutdannet eller en som ønsker mer erfaring og større utfordringer har du store muligheter til å sprenge egne grenser her oppe, sier Bugøynes-beboeren Silje Willumsen.

Les mer

Mennesker skaper bolyst

«Uansett hvor vi holder til, så er det menneskene der som gjør plassen til et godt og trygt sted å bo», sier Eivind Braaten Blix. Les mer om hvorfor han synes Sør-Varanger er et flott sted å bo.

Les mer

Endringer og utvikling

Daglig leder og gründer av Barents Byggconsult, Dani Storbakk, forteller om mulighetene man får i Sør-Varanger man ikke får andre steder.

Les mer

Å bo i Kirkenes

Anne Figenschou er rådgiver ved Barentsinstituttet. Les hvordan å bo i Kirkenes har påvirket hvordan hun bruker tiden sin.

Les mer

Mer penger og mer tid

Næringssjef i Sør-Varanger, Magnus Mæland, skriver om de unike mulighetene yngre, nyutdannede mennesker har i kommunen.

Les mer

En helt vanlig mandag i Sør-Varanger

Som ung og nyutdannet føler jeg meg heldig og svært privilegert som har fått akkurat denne jobben. Jeg har mye ansvar, jeg får lede spennende prosjekter, jeg får være med i større beslutninger, jeg møter mange interessante mennesker. Ja, jeg har en fantastisk jobb. Denne jobben hadde jeg ikke fått i Oslo. Ikke nå, men kanskje om ti år med mer erfaring i ryggsekken.

Les mer
Lukk meny