Prosjekt

First Lego League i Kirkenes

Prosjekteier

First Lego League i Kirkenes

Kontaktperson

Bernt Nilsen

Prosjektperiode

2017

Mål

Gi barn og unge positive opplevelser med realfag

Vedtak

Opptil Kr. 20 000,- innvilges til prosjektet

- Laget som vinner i Kirkenes får delta på den skandinaviske finalen.

Beskrivelse fra søker

First Lego League i Kirkenes er det største teknologi-arrangementer for ungdom i Finnmark. Turneringen i 2016 samlet hele 19 lag og i overkant av 300 personer på åpningsseremonien. Aldersgruppen som dekkes er 8 til 16 år. Målsettingen er å gi barn og unge positive opplevelser med realfag. De skal forske på en problemstilling, holde presentasjoner, bygge og programmere en legorobot til å utføre ulike oppgaver. Det er dokumentert klar sammenheng mellom deltakelsen på dette og senere interesse for realfag. Vi tror dette er et viktig tiltak for å redusere frafall i skolene i Finnmark. I år hadde vi deltakere fra Vardø, Vadsø og Berlevåg i tillegg til lagene fra Sør-Varanger. First Lego League er et internasjonalt konsept hvor lagene som går videre kan møte ungdommer fra mange land. Laget som vinner i Kirkenes får delta på den skandinaviske finalen. Initiativtaker er Bernt Nilsen som også er leder for Tekna Finnmark.
Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet