Ny ansatt i SVU – Marie fikk drømmejobben.

Nyutdannede Marie Jakola er den nye administrative medarbeider og prosjektkoordinator i Sør-Varanger Utvikling.

I vår utlyste SVU stillingen som administrativ medarbeider og prosjektkoordinator. Da fristen gikk ut hadde SVU mottatt 13 søknader fra menn og kvinner mellom 24 og 62 år. De interesserte kom fra flere steder i Norge – i tillegg til en fra Russland. Etter intervjuer og nøye vurdering falt valget på 25 år gamle Marie Jakola fra Vestre Jakobselv.
 
– Marie har en spennende og god utdanning som er meget relevant for arbeidet som skal gjøres, sier Kenneth Stålsett, daglig leder i SVU. Det at hun har et brennende engasjement viser at hun kommer til å gjøre en svært god jobb for SVU. Samtidig er det viktig å gi unge muligheter, og vise at det finnes gode arbeidsplasser her i Kirkenes, forteller han.
 
Nyutdannet
 
Marie er nyutdannet mastergradsstudent som har studert i både Tromsø og Lillehammer;
 
–  Jeg har Bachelor i Ledelse og innovasjon, samt en Master i Innovasjon hvor jeg studerte næringsutvikling i mindre regioner, forklarer hun. Jeg valgte disse fagene fordi jeg er en Finnmarkspatriot som ønsker å bidra til å utvikle fylket – det var alltid min plan å flytte hjem igjen og bruke utdanningen min til dette.
 
I motsetning mange andre nyutdannede fikk Marie drømmejobben rett etter hun gikk av skolebenken;
 
– Jeg så at det var mange eldre og sikkert mer erfarne søkere enn meg på lista, så jeg er både glad og stolt over at SVU valgte meg – dette er virkelig drømmejobben min! Det viser andre unge og nyutdannede at det er mulig å lykkes i Finnmark.
 
Samarbeid og bolyst
 
Marie ser fram til 14 august – dagen hun starter i den nye stillingen;
 
– Jeg regner med at det kommer til å bli en bratt læringskurve, men jeg gleder meg til å få være med på utvikling av næringslivet. Jeg håper på å bidra til å skape en samarbeidsplattform mellom ulike institusjoner her i Sør-Varanger. Dessuten ønsker jeg å skape bolyst for unge mennesker – det trenger vi.
 
Og det har hun allerede gjort, for når Marie flytter oppover tar hun med seg sin samboer som opprinnelig kommer fra Molde. Han skal ta samlingsbasert lærerutdanning ved UiT.
 
Vi ønsker Marie Jakola hjertlig velkommen til vår organisasjon, og velkommen hjem til Finnmark!

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet