Sluttrapport – First Lego League

First Lego League (FLL) 2016

Støttet:

20 000 kr

Mål i søknad:

Bidra til et robust og omstillingsdyktig samfunn via satsning på unge. Hensikten med FLL er å motivere lokal ungdom til å få interesse for naturvitenskaplige fag og ta utdanning innen fag som vi sårt trenger i Finnmark. Realisert: Et rekordstort arrangement for barn og unge, med høyere kvalitet enn tidligere. De 209 deltagerne, fordelt over 19 lag, som deltok på arrangementet er en dobling fra tidligere år. Totalt var det over 300 mennesker involvert.

Sluttrapport
Prosjektet beskrives godt av veileder Eystein Jahnsen etter den Skandinaviske finalen i Bodø:
 
«Etter å ha opplevd arrangementet i Bodø på nært hold, må jeg skryte av den kvaliteten og profesjonaliteten som arrangementet i Kirkenes holder. Dere har spesielt vært flinke på å samarbeide med dyktige folk som dommere og holde et fokus som gir de unge deltakerne gode opplevelser»
 
Det er dokumentert klar sammenheng mellom deltakelsen på dette og senere interesse for realfag. Vi tror dette er et viktig tiltak for å redusere frafall i skolene i Finnmark. Arbeidet med å trekke skoler utenfor Sør-Varanger inn i FLL-arbeidet har begynt å gi resultater. Skolene fra Vardø, Vadsø og Berlevåg var sympatiske innslag i turneringa.
 
Relaterte saker:
 

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet