Sør-Varanger skal styre internasjonalt investeringsfond på 270 millioner

Næringsminister, Monica Mæland, fortalte i dag til Finnmarkssendinga at det jobbes for å finne et kvalifisert miljø i Sør-Varanger som kan forvalte et nytt fond på 270 millioner.

 
Det nye fondet er satt sammen av to eksisterende fond: Investeringsfondet for Nordvest-Russland og Investeringsfondet for Øst-Europa, og har en samlet kapital på 270 millioner kroner som skal investeres i selskaper for å skape mer næringsaktivitet i disse områdene. I følge Mæland har disse to fondene ikke gitt ønsket effekt, og det er derfor nå bestemt at disse skal slåes sammen. I tillegg vil det nye fondet få større mandat enn tidligere:
 
– Vi sier også at fondet kan investere i selskaper i Nordland, Troms og Finnmark, forteller hun til Finnmarkssendinga. Disse investeringene skal få på plass nye bedrifter, nye muligheter og flere arbeidsplasser.
 
Sør-Varanger får ansvaret
 
Mæland er klar på at investeringsfondet skal være forankret i Sør-Varanger, og det jobbes nå med å finne et kvalifisert miljø i kommunen som kan stå for forvaltningen.
 
– Når dette er på plass kan fondet gå inn med større investeringer for å delta i flere og mer lønnsomme prosjekter, forklarer Mæland til reporter i NRK.
 
Sør-Varanger Utvikling har jobbet sammen med Kirkenes Næringshage og lokal politisk ledelse i denne prosessen, og fortsetter arbeidet for å vise fram at Kirkenes kan tilby den kompetansen næringsministeren etterlyser.
 

Hør hele innslaget på NRK sine nettsider HER. 

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet