Operativt Lederskapsprogram ser på trusler og muligheter med digitalisering

Digitalisering var tema for deltakerne på Operativt Lederskapsprogram.

Denne uka har det vært samling nummer 3 for deltakerne på første runde med Operativt Lederskapsprogram. Programleder, Endre Sjøvold, og professor Jon-Atle Gulla ved NTNU ankom Kirkenes på tirsdag for å kurse deltakerne i hvilke muligheter og trusler som vår digitaliserte verden kan by på. Fokuset var på kommunikasjons- og informasjonsteknologi, med foredrag og oppgaver.
 

Professor Jon-Atle Gulla (NTNU).

 
På kvelden hadde de fremlegg på Drypp og påfyll (Tivoli North) sammen med prosjektleder for Arctic Smart Cities, Arnt-Christian Rist Isaksen, hvor de snakket videre om temaet.
 
 
Fornøyd deltaker
 
Kurset gikk over to dager, og på onsdag fikk også Øyvind Sollie, leder og medeier i Snøhotellet, anledning til å ha et fremlegg for samlingen.
 
– Jeg ville presentere Snøhotellets progresjon over de sist årene, sier Sollie. For vi har skapt endringer i selskapet som har gitt god uttelling for oss.
 
Sollie forklarer at det er tre viktige faktorer som har skapt bedre resultat for Snøhotellet:
 
– Hurtigruta og beliggenhet er essensielt for vår bedrift. I tillegg har vi har etablert et stor, internasjonalt agentnettverk som markedsfører oss i Asia, Storbritannia, USA og i Europa.
 
Sollie var også fornøyd med at innholdet i Operativt Lederskapsprogram samsvarer med de digitale satsningene Snøhotellet har satt i gang:
 
– Temaet kom på rett tidspunkt for oss, sier han. Vi må jo selvfølgelig, som alle andre, forholde oss til mange digitale løsninger internt, men også offentlig, som for eksempel bookinger og markedsføringsplattformer. Jeg fikk noen bekreftelser og a-ha-opplevelser under kurset.
 

Leder og medeier i Snøhoteller Øyvind Sollie (venstre) er deltaker på Operativt Lederskapsprogram.

 

Hvordan har du opplevet Operativt Lederskapsprogram så langt?

 
– Det som har vært mest interessant for min del er tema om makt og hvordan en leder påvirker sine ansatte. Jeg har aldri likt å bli kalt «sjef» – jeg tenker på meg selv som en kollega av de ansatte, men kurset har gitt meg innsikt i perspektiver jeg kanskje ikke så like klart tidligere. For eksempel at ansatte alltid vil oppføre seg litt annerledes mot leder enn mot andre ansatte fordi leder har makt, og at det er veldig viktig å være bevisst på hvordan man bruker den makten. Det er veldig viktig for meg at våre ansatte føler seg sett og hørt, så dette var et fint innspill, forteller Sollie.
 

Hva fikk deg til å delta på programmet?

 
– Jeg er jo ennå rimelig ny tilflytter i kommunen, så hovedmotivasjonen var å bli kjent med andre ledere her. Jeg tok faktisk dette opp i min presentasjon, for kurset har bidratt til at jeg nå har mange flere bekjentskaper, samt at jeg mye bedre kommunikasjon med kommunen nå. Det er jeg veldig fornøyd med.
 

Vil du vite mer om Operativt Lederskapsprogram? Les mer HER.

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet