Grenseoverskridende samarbeid kan gi nye turistopplevelser: – Se for deg nissen spise kongekrabbe under nordlyset i Nikel!

Det nye programmet Barents Business Network skal ha sin første samling i november i Inari. I følge arrangørene vil deltakerne få en unik mulighet til å knytte bånd med reiselivsbedrifter i Norge, Russland og Finland, møte nye aktører og opprette samarbeid.

 
Sør-Varanger Utvikling og Barentssekretariatet har opprettet det nye programmet Barents Business Network med et ønske om å styrke samarbeidet mellom reiselivsoperatører over grensene.
– Reiselivsnæringen har hatt en enorm vekst i arktis, og vi ser at mange lokale reiselivsaktører har stor pågang av reisende. Det skaper nye muligheter for innovativ utvikling av bedriftene sier Jenny Mikkelsen Spring, næringsrådgiver i Barentssekretariatet.
 
Arrangørene ser muligheter for samarbeid på tvers av grensene i Barentsregionen gjennom økt samarbeid.
 
– I løpet av en hektisk desember måned i nord finland, lander rundt 1000 charterfly med gjester.  Dette kan vi i Norge, som ligger få timer unna, tjene på – så lenge vi har god kontakt med de finske aktørene, sier Spring. Og, ved å skape gode relasjoner til Russland kan vi kanskje også jobbe med å få til en enklere visum-prosess for turister, slik at de norske reiselivsaktørene ikke lengre trenger å stanse ved Storskog.
 
Inari                                                                                        
Samlingen skal arrangeres i Inari i Finland, 1.-3. november, hvor deltakere fra Sør-Varanger og Petsjenga får muligheten til å møte sine finske kolleger. Ifølge Marie Jakola, prosjektkoordinator i Sør-Varanger Utvikling, vil dette være den første av flere samlinger for deltakerne i Barents Business Network.
 
– Vi skal også ha samlinger i Russland og i Kirkenes, avslører hun.
 
Fordi det ennå er mulig å melde seg på prosjektet står ikke deltakerlisten klar, men en ny og spennende reiselivsaktør har meldt seg på.
 
– Det nye flyselskapet FlyViking som opererer i Nord-Norge kommer til Inari – det vil gi oss muligheten til å bli bedre kjent med det nyoppstartede selskapet, og kanskje skape samarbeid, sier Jakola.
 

Det nye flyselskapet FlyViking skal delta på reiselivsseminar i Inari.

 
Ordfører i Sør-Varanger vil ha samarbeid
 
Ordfører i Sør-Varanger kommune, Rune Rafaelsen mener et godt samarbeid over grensene vil være til stor fordel for en allerede blomstrende næring.
 
– Reiselivsnæringen er blitt vår største industri her i Sør-Varanger, også i Finland. Et slikt samarbeid vil gi oss alle bedre produkter og høyere trafikk. Dette initiativet er muligheten til å ta reiselivet i Barents til et nytt nivå.  
 
Kan man ennå melde seg på?
 
– Ja, vi oppfordrer alle reiselivsbedrifter som har lyst til å være med på et lærerikt, spennende og unikt prosjekt om å ta kontakt, så skal vi få med så mange vi klarer, sier både Jakola og Mikkelsen.
 
Vil du delta i Barents Business Network? Ta kontakt med Marie Jakola på marie@svu.as, eller på telefon +47 99 49 34 41.
 
Mer om Barents Business Network:
 
Barents Business Network er et nettverksforum for næringslivet i Barentsregionen. Hensikten er å samle aktører innen ulike sektorer, for å drøfte aktuelle tema, løse utfordringer og skape nye relasjoner på tvers av grensene i Barentsregionen. Målet er å dele kompetanse, lære av hverandre og skape økt samarbeid i næringslivet. Arrangørene ønsker å opprette forumet også for andre næringer, dersom det er interesse blant aktørene.

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet