Har med videregående elever på lederkurs

Elever fra Kirkenes Videregående skole deltar i runde to av Operativt Lederskapsprogram.

 
Tirsdag startet runde to av Operativt Lederskapskurs på Scandic i Kirkenes. Det populære programmet hadde sin første oppstart i april i år, og har deltakere fra både offentlig sektor og næringslivet i Sør-Varanger.
 
– Målet med kurs som dette er selvfølgelig å få faglig påfyll, men har i tillegg en enda viktigere funksjon: det er en arena for dialog og samarbeid, sier Daglig leder i Sør-Varanger Utvikling, Kenneth Stålsett.
 

 
Operativt Lederskapsprogram
Lederskapsprogrammet er initiert av Sør-Varanger Utvikling og blir ledet av Endre Sjøvold, professor ved Institutt for industriell økonomi på NTNU. I tillegg får deltakerne oppfølging og rådgivning fra KS konsulent.
 
Programmet er satt sammen av 5 moduler med forskjellige temaer. Det er også 5 samlinger hvor hvert enkelt tema blir presentert. Mellom samlingene er det satt opp timer med rådgivning.
 
Offentlig, privat og elever
I begge rundene av Operativt Lederskapsprogram er halvparten av deltakerne fra offentlige etater, og den andre halvparten fra private næringer. I følge prosjektkoordinator i SVU, Marie Jakola er det flere organisasjoner som har deltakere i begge rundene.
 
– Både Barentssekretariatet og As Oscar Sundquist har deltakere I begge rundene med Operativt Lederskapsprogram, sier hun. Vi tar det som et tegn på at organisasjonene er fornøyde med programmet.
 
Øyvind Sollie, leder og medeier i Snøhotellet, deltar I runde 1 og har tidligere uttalt at programmet har gitt han en unik mulighet til å skape seg gode relasjoner:   
 
– (…) kurset har bidratt til at jeg nå har mange flere bekjentskaper, samt at jeg har mye bedre kommunikasjon med kommunen. Det er jeg veldig fornøyd med.
 
Nå har også Kirkenes Videregående skole hevet seg med – med elevene sine. Ifølge Kenneth Stålsett er det veldig viktig å få med barn og unge i omstillingsprosessen:
 
– Vi er veldig glade for at vi får involvert den videregående skolen i omstillingsarbeidet. Elevene får faglig påfyll fra øverste hylle, og har en anledning til å diskutere og treffe ledere fra både offentlig sektor og næringsliv. Her kan de få inspirasjon, nettverk og kyndig veiledning når de skal ta valg for sin egen framtid. Det er nettopp disse som skal lede samfunnet vårt fremover, og da må vi ta godt vare på dem!
 

Les mer om Operativt Lederskapsprogram her.

 

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet