Prosjektleder for «Arctic Smart Cities» er ferdig: – Sør-Varanger har allerede begynt å bli «smartere»

Leder i forstudiet «Arctic Smart Cities», Arnt-Christian Rist Isaksen, ferdigstilte prosjektet denne måneden og flytte tilbake til Oslo.

Arnt-Christian Rist Isaksen flyttet midlertidig til hjembyen, Kirkenes, i sommer for å lede forstudiet «Arctic Smart Cities». Prosjektet var ifølge han selv helt innenfor hans interesseområde:
 
– «Arctic Smart Cities» handler om samspillet mellom mennesker og teknologi – hvordan teknologien kan hjelpe oss i hverdagen. Det er både noe som interesserer meg, og noe jeg har kompetanse innenfor som utvikler av brukeropplevelser (User Experience/UX), forteller Isaksen på telefon fra Oslo.
 
I september presenterte Isaksen forstudiet for innbyggerne i Sør-Varanger på seminaret «Introduksjon til Arctic Smart Cities. Deltakere fra både næringsliv og offentlig sektor synes temaet var så interessant at de gjerne vil dra til Finland for å lære mer om hva de har gjort med sine «smarte byer».
 
Hvordan har det vært å jobbe med prosjektet?
 
– Det var vært veldig interessant – og lærerikt. Jeg har fått se Sør-Varanger og Kirkenes på en helt ny måte.
 
På hvilken måte?
 
– Det er faktisk mange i kommunen som allerede holder på med å bli «smartere» – eksempelvis flyplassen som snart får installert automatisk parkering, eller Datakortet som skal kartlegge grunnleggende datakunnskaper til de offentlig ansatte. Det er mange slike prosesser i gang allerede, og jeg håper denne utviklingen fortsetter slik at Sør-Varanger kan bli en like god plass å vokse opp for videre generasjoner som det har vært for meg.
 
Begynnelsen av oktober var forstudiet ferdigstilt, og Isaksen har nå flyttet tilbake til Oslo, hvor han skal jobbe som UX-utvikler i Drammen. Men hans avskjed ble vanskeligere enn antatt:
 
– Jeg ble nesten fysisk holdt igjen av Kenneth (Red. Daglig leder i Sør-Varanger, Kenneth Stålsett), sier han lattermildt. Kenneth ville gjerne jeg skulle flytte til Kirkenes på permanent basis for å jobbe i de videre fasene på prosjektet, men det var dessverre ikke mulig for meg på dette tidspunktet.
 
Blir du flytte tilbake til Kirkenes i fremtiden?
 
– Jeg ser ikke bort ifra at jeg en gang vil komme hjem igjen. Jeg har et sterkt ønske om å bidra med min kompetanse for å styrke Sør-Varanger, så det jeg håper å få muligheten til i fremtiden, avslutter han.
 
Sør-Varanger Utvikling takker Arnt-Christian Rist Isaksen for godt utført studie, og vi ønsker han masse lykke til i Oslo/Drammen. Arnt-Christian vil bli vanskelig å erstatte, men Kenneth ønsker å gå videre med prosjektet, og vil forhåpentligvis finne en god etterfølger.

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet