Styrer skal skape nye muligheter for bedrifter

Deltakere på Styrekurs fikk i forrige uke lærte hvordan et styre kan løfte bedrifter.

 
I forrige uke arrangerte SVU kurs for de som sitter og som ønsker å sitt i styrer – et såkalt «Styrekurs», hvor deltakerne lærte viktige funksjoner som styrer har. Kursleder, professor Endre Sjøvold, sier at innholdet på kurset ikke handler om formaliteter.
 
– Mange styrer fokuserer mye regnskap og tall, men den viktigste oppgaven et styre har er å skape engasjement rundt bedriften, sier han. Styremedlemmer skal bruke sine nettverk for å skape nye muligheter for bedriften, samt være en strategisk pådriver, og det er disse funksjonene vi har hatt fokus på under kurset.
 
Grenseløst engasjement
Kirkenes-gründer, Stian Labahå, som blant annet er ildsjelen bak Grenseløsfestivalen, var en av deltakerne på Styrekurset.
 
Hvordan har kurset vært?
 
– Veldig bra! Jeg er så takknemlig for at SVU har gitt meg muligheten til å delta på dette kurset, sier en oppglødd Labahå. Det er utrolig lærerikt – spesielt for meg som ikke har så mye erfaring med styrearbeid.
 
SVU tilbød Labahå plass på kurset etter at Grenseløsfestivalen gikk med underskudd i år. I følge gründeren selv, har han lært mye som skal bli tatt med videre.
 
– Foredragsholderne er veldig flinke, og jeg har fått mange gode råd fra dem. Dessuten møter jeg andre deltakere her som har mye forskjellig kompetanse. Alt jeg har lært her har vært veldig givende.
 
Unge i styrer
I kursets innledning ga daglig leder i Sør-Varanger Utvikling, Kenneth Stålsett, deltakerne en utfordring: «Hva skal vi gjøre med den skjeve fordelingen av aldersgrupper i Sør-Varanger? Hvordan skal vi lokke unge mennesker hit, og hva må vi gjøre for å få dem til å bli? Kan styrer bidra til å rette på demografiske problemer?»
 
I følge Labahå var hans gruppe enige om at det bør være flere unge mennesker i styrer.
 
– Vi er enige om at vi må gi unge flere muligheter – å sitte styrer bør være en av dem.

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet