Ungdommer skal øke digitale ferdigheter

Digitalhjelp UB fra Kirkenes Vgs var en av 36 ungdomsbedrifter som deltok i Fylkesmesterskap for Ungdomsbedrifter i Kirkenes tirsdag og onsdag denne uken.

Digitalhjelp UB er en ungdomsbedrift som tar sikte på å hjelpe folk som synes PC-bruk i hverdagen kan være vanskelig. Det kan være bruk av datamaskiner, smarttelefoner, nettbrett og lignende.
 
– Vi er fremdeles i startgropen, men har brukt god tid til å analysere markedet for dette produktet, sier Darja Kostrikina, en av de ansatte i bedriften.
 
Med mye hjelp fra deres samarbeidspartner, Datakortet, er de nå godt i gang til å utvikle bedriften videre. Med 8 ansatte i bedriften føler de at de nå er klar til å selge kurset til kunder. De har selv deltatt på kurs hos Datakortet og fått godkjent sertifisering derifra.
 
Hvordan skal dere legge opp kurset?
 
– Planen er at 2 av de ansatte tar seg av undervisningen mens de andre går rundt og hjelper deltakerne underveis, fortsetter Kostrikina.
 
Allerede på deres stand i Fylkesmesterskapet har bedriften dannet kontakt med lærere fra andre skoler der de tar sikte på å hjelpe elever med ulike minoriteter. Det kommer godt med at flere av de ansatte i bedriften også har ulik minoritet, noe som gjør det lettere å lære bort på flere språk.
 
– Vi har en avtale med Sør-Varanger kommune i neste uke, sier Meron Abaje fra Digitalhjelp UB. Denne avtalen kan gi oss ca. 200 nye kunder ut ifra interesse som er vist fra kommunens ansatte. Vi ser at andre muligheter på markedet for nye kunder kan for eksempel være eldrehjem og pensjonister.
 
Digitalhjelp startet bedriften i oktober 2017, og de har bevisst brukt god tid på å kartlegge markedet. De er per dags dato den eneste bedriften som har dette tilbudet i Finnmark og kan med dette gi en grei pris.
 
– Vi føler bedriften er klar for å selge produktet og vi har stor tro på at dette skal lykkes, sier Abaje. Vi ønsker å holde oss i Sør-Varanger-området i første omgang, men er også klar for å utvide videre i Finnmark i fremtiden.
 
Hvordan tror dere vinnersjansene er for en pris i Fylkesmesterskapet?
 
– Vi håper på en pris, svarer Darja Kostrikina, men er også inneforstått med at vi er en av de få som fremdeles ikke har fått satt produktet ut i livet. Utifra kartlegging og planlegging har vi nå gode utsikter for bra økonomi og et produkt som kan selge, avslutter hun.
 
Oppdatering:
 
Ungdomsbedriften Digitalhjelp UB vant 3. pris for størst verdiskapningspotensial.

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet