Nordvent i nye markeder

Ventilasjonsentreprenøren Nordvent AS startet i 2016 et prosjekt hvor de satset på en markedsutvidelse i Tromsø.

Nordvent er en godt etablert ventilasjonsleverandør i Øst-Finnmark, men ønsker å skape seg et større og stødigere marked. Bakgrunnen for dette er ifølge prosjektleder Thor Morten Bråteng at de ønsker å legge til rette for å tjene penger gjennom å skape og sikre arbeidsplasser.
 
– Samtidig syns vi utvikling er både artig og nødvendig, og en slik strategi er med på å bidra til begge deler, sier Bråteng.
 
– Vi har etablert gode relasjoner mot mange miljøer i Tromsø. Helt konkret har vi et samarbeid med de største entreprenørene i Tromsø på elektro og rør: J. M. Hansen AS og Åge Nilsen AS. Sammen kan og skal vi levere totaltekniske løsninger til byggherrer og entreprenører i regionen. Vi har en kostnadsmessig utfordring ved å konkurrere med leverandører etablert i Tromsø, og har derfor iverksatt prosesser for å bli mer konkurransedyktige, sier han.
 
– Som en del av en langsiktig plan om å etablere oss i Tromsø, kjøpte vi for første gang reklameplass på Alfheim stadion allerede i 2015. TIL-skjerfet varmer godt, og logoen vår blir fremdeles sett av ganske mange tusen mennesker.
 
I 2016 fikk de tilsagn på 46 500,- fra Sør-Varanger Utvikling for å drive markedsutvidelse i Tromsø. I fjor høst var prosjektet gjennomført, men ifølge Bråteng fortsetter arbeidet mot Tromsø.
 
– På oppdrag for Consto, det største entreprenørselskapet i Nord-Norge, har vi både prosjektert og installert luftbehandlingsanleggene til det gamle postbygget i sentrum av Tromsø.
 
– I prosjektet vi hadde med Consto fikk vi for første gang være med på en LEAN-basert fremdriftsplanlegging, og det er en metodikk vi ønsker å implementere i bedriften. Derfor er vi nå godt i gang med et LEAN-prosjekt sammen med Fiskebeck Håndverk AS og AS Oscar Sundquist.
 
– Vi har også fått innvilget forprosjektmidler fra SVU for å se på mulighetene til å etablere et nasjonalt bransjenettverk for ventilasjonsentreprenører. Målet er at det på litt sikt skal være med å styrke oss på innkjøpssiden, samtidig som vi bl.a. kan utvikle digitale fellesløsninger innen f.eks. HMS og kvalitetssikring.
 
Bråteng forteller videre at de har valgt å gjøre en endringer i ledelsen i bedriften for å frigjøre kapasitet, til blant annet dette arbeidet. Det innebærer at de har ansatt ny daglig leder.
 
– Så vi har fremdeles en ambisjon om å etablere oss i Tromsø, og vurderer fortløpende de mulighetene, avslutter han.

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet