Lederskapsprogram inspirerte til utdanning

Jørn Olaf Malinen, KSHMS-leder i AS Oscar Sundquist, har deltatt i Sør-Varanger Utvikling sitt program, Operativ Lederutvikling. Der har han og sju andre tatt eksamen i digitalisering, og fått studiepoeng fra NTNU.

Eksamen i digitalisering
 
Digitalisering var en av fem moduler i Operativ Lederutvikling,  og den eneste av modulene der deltagere kunne skrive oppgave og få studiepoeng. Malinen mener dette tilbudet var såpass unikt at han bare måtte melde seg opp til eksamen – til tross for at han slet med å høre foreleser under kurset på grunn av lydtekniske problemer.
 
– Foreleseren vi hadde i digitaliseringsmodulen slet litt med det tekniske utstyret; lyden var ikke helt på plass, og det var utfordrende å høre hva han sa, sier Malinen. Derfor var jeg litt nervøs for å melde meg på eksamen i dette temaet, men jeg tenkte at denne muligheten var for god til å gå glipp av.  
 
Gruppeoppgaven
 
Eksamensoppgaven ble skrevet gruppevis; I Malinens gruppe så de nærmere på tre forskjellige bedrifter som har hatt digital omstilling, blant annet Malinenes egen arbeisplass, AS Oscar Sundquist.
 
– Vi skrev oppgaven vår om hva som var det viktigste for å lykkes med digitalisering i disse bedriftene. For eksempel i 2015 innførte Svein Sundquist en plattform for timeføring i AS Oscar Sundquist. De ville ha bort papirmølla, og plattformen var oppe å gikk etter en måneds tid, forteller Malinen. Vi skrev mye om endringsledelse i slike omstillinger.
 
Malinen følte han fikk mye hjelp fra de andre i gruppa, Marie Jakola (Sør-Varanger Utvikling) og Sandra Karina Asmyhr (Sør-Varanger kommune, når de skrev oppgaven.
 
– Jeg må få rose mine yngre medarbeidere – de var flinke og behjelpelige. Som eldst i gruppen er det lenge siden jeg har skrevet en oppgave, sier Malinen.
 
Unikt tilbud
 
Flere av deltakerne i Operativ Lederskapsutvikling sitter igjen med en positiv opplevelse, og Malinen føyer seg inn i denne rekken.
– Jeg er stolt over studiepoengene jeg har fått i digitalisering, og roser både min arbeidsgiver og SVU som har gitt meg denne muligheten. 15. juni skal jeg sende inn en søknad til NTNU, hvor jeg tar sikte på utdannelse i ledelse og organisasjon, avslutter Malinen.
 

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet