Spennende samarbeid mellom Barel og nyoppstartet bedrift

Gamnes & Bror AS har, med støtte fra Sør-Varanger Utvikling, laget en prototype av forbedret lyspunktmåler med tilhørende app og web-løsning. Dette vil gjøre det mer effektivt og lettvint for Barel AS å kvalitetssikre lyspunkt.

 
Idé om en mer effektiv lyspunktmåler
 
Barel AS har i dag en tungvint løsning for å kalibrere og kvalitetssikre lys langs gulvet på båter, såkalt “Low Location Lighting”. Personen som måler lyspunkt må bøye seg ned langs gulvet, måle lysstyrken med en håndholdt enhet, deretter notere resultat og posisjon på papir, for så å overføre dette på datamaskin.
 
Dette syntes Geir Torbjørnsen, salgsdirektør for Barel AS, var en dårlig løsning, så han ønsket å gjøre en endring. Torbjørnsen luftet ideen for Vegard Gamnes, en av gründerne i Gamnes & Bror AS, og sammen kom de fram til forprosjektet “LUXus”.
 
Ny måler med kartfunksjon i app
 
Vegard Gamnes er prosjektleder i forstudiet og kan fortelle at de nå har laget en prototype av en ny og forbedret lyspunktmåler.
 
Den nye løsningen fungerer som en app der resultatet av målingen lagres i en database. Appen er i tillegg utstyrt med en kartfunksjon, hvor brukeren registrerer posisjonen av målingen ved å trykke på posisjonen i et kart over båten. Etter at alle målingene er utført får man automatisk generert en rapport basert på alle målingene der de står merket i kartet med hvor de ble utført.
 
– Nå er prototypen klar for Barel til å teste ut, og det avventes for en eventuell fremtidig videreutvikling av produktet, sier Gamnes.
 
Han sitter allerede på nye ideer som har kommet fram under LUXus-prosjektet, og kan fortelle at neste løsning kanskje blir å se på mulighet for GPS og automatisk innendørs posisjonering, i stedet for forhåndsinnlagte oversiktsbilder, som vil gi en enda mer nøyaktig måling og forenklet prosess.
 
– Resultatet fra målingen sendes ved hjelp av Bluetooth fra lysmåleren til appen, så en selfie-lignende stang så man slipper å bøye seg ned til gulvet under måling hadde vært bra, sier Gamnes.
 
Gjennom å videreutvikle produktet ser Gamnes for seg at produktet kan brukes av andre selskaper med nødlys, som cruisebåter og fly, og dermed utvide fra lokalt til både nasjonalt og internasjonalt.
 
LUXus har bidratt til å skape to fulltidsstillinger
 
Gründerselskapet Gamnes & Bror AS har blitt stiftet, blant annet med god hjelp fra dette forprosjektet. Bedriften består av Vegard Gamnes og Bård Gamnes. Selskapet er, ifølge dem selv, et slags teknologiselskap med kompetanse på digitalisering, produktutvikling og rådgivning.
 
– Vi er tre Gamnes-brødre og håper å få med vår yngste bror, Gaute, med tiden. Gaute Gamnes er sivilingeniør i kybernetikk/robot. Vi håper også at det at vi satser på nå kanskje kan inspirere til at andre også vil satse i regionen og dermed gi økt verdiskapning og et godt teknologimiljø her i grenseområdet, avslutter Vegard Gamnes.

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet