Lærte om internasjonale finansieringsmuligheter

Horisont Finnmark og Sør-Varanger Utvikling holdt seminar om internasjonale finansieringsmuligheter i Kirkenes denne uken.

 
Det var 40 deltakere som møttes på onsdag i Kirkenes for å lære mer om internasjonale finansieringsmuligheter. Arrangementet, som ble ledet av Marie Jakola (Sør-Varanger Utvikling) og Matthias Kock (Finnmark Fylkeskommune), hadde invitert foredragsholdere fra Interreg-Nord, Interreg-Europe, Kolarctic, Innovasjon Norge og Barentssekreteriatet. Deltakerne fikk også anledning til å snakke med foredragsholderne etterpå, under en såkalt “speed-dating”.
 
Forskning + næring
Tone Aandahl og Cornelya Klutsch, som til daglig jobber på NIBIO (Svanhovd), deltok på seminaret i håp om å finne gode finansieringsløsninger.
 
– Vi er spesielt interessert i de tilbudene som kobler sammen forskning og næring, forteller den nyansatte biologen Klutsch.
 
– Vi sitter på mange ideer vi gjerne vil utvikle, så nå ønsker vi å finne de riktige løsningene for å få disse i gang, legger Aandahl til.
 
Begge synes onsdagens seminar var både informativt og interessant.
 
– Tilbudene som ble presentert her i dag viser at det finnes et bredt utvalg av finansiører som kan bidra med mange forskjellige tilbud, sier Aandahl. Jeg synes det er flott å få vite mer om de forskjellige aktørene. Det er mange gode ideer i Finnmark, og jeg tror bare vi trenger bare litt veiledning for å få satt dem ut i livet.
 
Fornøyde arrangører
Marie Jakola og Matthias Kock var også godt fornøyd med dagens arrangement.
 
– Vi hadde omtrent 40 deltakere på seminaret, fra både offentlig og privat sektor, forteller Jakola. Det er utrolig bra, og det viser først og fremst at det er en bred interesse for forskning og utvikling her i Sør-Varanger, samtidig som det viser at det er et potensiale til å utvikle flere store prosjekter.

– Det finnes så mange muligheter blant de støtteordningene i Finnmark at jeg er sikkert at alle som har en ide eller behov for en løsning får realisert den, legger Kock til.

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet