– Godt planlagt er halvt fullført

I forrige uke arrangerte Sør-Varanger Utvikling (SVU) og DesignRegion Barents (DRB) et kurs i PLP (prosjektlederprosessen) i Kirkenes.

 
Fra ide til prosjekt
Kurset, som var åpent for alle med en interesse i å lære om PLP-metoden, samlet 25 deltakere i Kirkenes forrige onsdag og torsdag. Til stedet var det deltakere fra både offentlig og privat sektor.
 
Sven Arne Pedersen, godkjent kursholder av Innovasjon Norge for PLP-metoden, ledet kurset og sier at prosjektplanlegging kan være utfordrende for mange.
 
– Det er mange som har gode ideer, men som ikke vet hvordan man går fra ide til prosjekt. På dette kurset viser og trener vi på hva man må tenke på for å strukturere prosjektet sitt på en god måte. Dette øker sjansen for suksess, mener han. Det er også et ordtak som sier “godt planlagt er halvt fullført”, legger han smilende til.
 

Løste kasus
Under kurset ble deltakere, blant annet, delt opp i grupper og fikk hver sin kasus å jobbe med under kurset. Tom Edvart Olsen, produksjonssjef i Barel, og hans gruppe jobbet med en kasus fra hans arbeidsgiver.
 
– Gruppa har gjort en bra jobb med dette. Jeg tror dette vil gi oss et mye bedre grunnlag for prosjektet, og skal absolutt ta med meg det som ble gjort her tilbake til Barel.
 
Hva tenker du om kurset og PLP-metoden?
 
– Jeg synes dette er et bra verktøy, og jeg tror det kan hjelpe mange prosjekter og organisasjoner. I Barel har vi ofte mange nyvinning og ideer, så det er flott å lære seg en ny måte å strukturere disse på.
 
Flere funksjoner
Pedersen understreker også at PLP-metoden har flere funksjoner.
 
PLP-metoden er den mest vanlige måten å styre et prosjekt på i Norge, sier han. Innovasjon Norge bruker og Sør-Varanger Utvikling krever at prosjekter de støtter følger PLP. Det er for å sikre at prosjektet har en viss kvalitet og at vi alle får et felles språk. Når vi alle snakker det samme språket blir det enklere å samhandle, fordi vi forstår hva andre driver med. I tillegg er kurs som dette kompetansehevning man får med på kjøpet, legger han til med et smil.
 
Anbefaler til andre
I følge Marie J. Sommernes, prosjektkoordinator i SVU, var deltakerne veldig fornøyde med kurset.
 
– Vi lot deltakerne evaluere kurset etter det var ferdig, og tilbakemeldingene var positive. Vi fikk også ønsker fra deltakerne om at kurset kunne vært mer fokusert, men majoriteten vil absolutt anbefale dette kurset til andre, avslutter hun.

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet