Undercover-turist på gruppetur fra Rovaniemi til Kirkenes: Nyttig læring og økt brukerforståelse

Hva er det som egentlig er viktig for kinesiske turister? Hvilke utfordringer møter kinesiske turister når de besøker arktiske strøk? Hva er forventningene – og klarer den faktiske opplevelsen av Arktis å imøtekomme disse? Dette skulle Berit Nilsen finne ut av da hun deltok som undercover-turist sammen med en gruppe kinesiske turister.

 
Berit Nilsen i Kinesisk Språktjeneste Nord Norge fikk desember 2019 et tilskudd til prosjektet «Utvikling av nytt forretningskonsept – skreddersydde storytelling produkter rettet mot kinesisktalende turister». Prosjektet er et forstudie som dreier seg om å utvikle et nytt konsept som går på å bringe kultur til turistene i form av foredrag/storytelling. Foredraget skal dekke manglende aktivitet på kveldstid.
 
En viktig aktivitet i forstudiet var en studietur fra Rovaniemi til Kirkenes. Nilsen fikk tillatelse fra en kinesisk turoperatør til å følge en gruppe med kinesiske turister i fire dager. Målet med turen var blant annet å kartlegge kundereisen til en kinesisk gruppe som besøker Arktis, samt kartlegge kunnskapsnivå og forventninger til gruppen.
 
Tilbake i Kirkenes sitter prosjektleder Berit Nilsen igjen med mye nyttig læring og økt brukerforståelse. Dette er svært verdifull informasjon for Sør-Varanger som reiselivsdestinasjon. Under fagsamlinga for reiselivsnæringen i Sør-Varanger 10. april vil Berit Nilsen fortelle om turen og hva hun har lært, og foreslå tiltak som kan implementeres i det pågående bærekraftsprosjektet som er startet i Kirkenes.

Klar for avreise fra Rovaniemi i 30 minusgrader. Foto: Berit Nilsen.

 
Berit Nilsen og nissen. Foto: Zi Yan Zhang

 
Scootertur, hundekjøring, is gokart, besøk og overnatting i iglohotell, og besøk i nisseland var noen aktivitetene turistgruppen hadde forhåndsbooket. Foto: Zi Yan Zhang

Berit Nilsen har lært mye på studieturen som hun ønsker å videreformidle til reiselivsaktørene i Sør-Varanger, men også ta med seg videre i jobben med å utarbeide kulturelle foredrag for kinesiske turister som besøker Kirkenes. Hun har nå god kunnskap om hvilke temaer kinesiske turister finner interessante og hva de vil lære mer om. Neste steg i prosjektet blir da å teste foredraget hun har utarbeidet på turistene og bruke tilbakemeldingene hun får til å utvikle et godt produkt.
 

Les mer om prosjektet her!

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet