Åtte årstider i Neiden

I desember fikk Davvin Eiendom AS 74 000,- i finansiering fra Sør-Varanger Utvikling til sin forstudie hvor de ser på mulighet til å utvikle tomta i nærheten av Neidenkroa.

Da Anne Grethe og Tor Bergersen ikke lengre kunne drive Neidenkroa, bestemte de seg for å gjøre noe nytt med eiendommen. De inviterte med seg bror/svigerbror, Claus Bergersen, og sammen fant de på opplevelseskonseptet «Davvin åtte årstider».
 
– Vi har en eiendom rundt Neidenkroa, hvor vi planlegger å bygge åtte hytter som er inspirert etter hver sin samiske årstid, forteller Claus Bergersen. I tillegg skal vi bygge restaurant og andre bygg som bidrar til driften. Målet er å gi besøkende en helt unik opplevelse i Neiden- og Munkefjord-området.
 
Trioen har allerede laget første skisse på forretningsplan for opplevelsesbedriften, og eiendommen skal bygges ut i flere trinn.
 
– I første trinn skal vi bygge de fire hytter og en resepsjon, som vi senere skal konvertere til badstue. Vi går inn med en egenandel i første trinn, men vi har en god dialog med banken, som er positive til prosjektet og muligheter for å gi oss lån til de andre trinnene, sier Bergersen.
 
Når tror du dere de første byggene vil være på plass?
 
– Vi satser på at første byggetrinn er ferdig i løpet av sommeren 2020, sier Claus Bergersen optimistisk.

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet