Fritidsmesse – hva skjer i Sør-Varanger?

11. september 2019 arrangerer Sør-Varanger Utvikling og Frivilligsentralen en fritidsmesse i Barentshallen på Hesseng. Der kan du møte i underkant av 30 lag og foreninger som ønsker å fortelle nettopp deg om hva de driver med.

 

Hvorfor arrangerer Sør-Varanger Utvikling en fritidsmesse?

 

 

– Vi har 24 timer i et døgn, og de fleste er på jobb i åtte av disse. For å trives der man bor trenger man å ha noe givende å gjøre også etter klokka fire. Fritidsmessa er en del av et rekrutterings- og bolystprosjekt vi jobber med. Som alle andre ønsker vi å rekruttere nye innbyggere til kommunen, men vi har i tillegg et ekstra fokus på å beholde de som allerede bor her, forteller Marie J. Sommernes, prosjektkoordinator i Sør-Varanger Utvikling.

 

– Mitt inntrykk er at de fleste tilflyttere henger sammen med andre tilflyttere og de lokale med lokale. Hvis tilflyttervennene dine plutselig begynner å flytte fra kommunen, er det kanskje lett for deg også å flytte bort. Derfor må vi jobbe med å bygge nettverk mellom tilflyttere og de lokale, og da er de frivillige organisasjonene gode arenaer for nettopp dette, utdyper Sommernes.

 

 

Fritidsmessa er åpen for alle i alle aldere. Messa åpner kl. 15.30 og varer til kl. 18.30. Dersom du er en av de som har mer enn nok å drive med på fritiden er du fortsatt velkommen på messa. Det er gratis inngang og kafé med mulighet for å kjøpe både middag, kaffe og kaker:

 

 

– Damelaget til KIF, som har ansvar for kafédriften, har avslørt at det står tacobuffet på menyen. Det må jo slå godt an hos både liten og stor.

 

 

Bortsett fra tacobuffet, hvorfor bør man komme på fritidsmessa?

 

 

– Dette er en gyllen mulighet for nye tilflyttere å få vite hvilke muligheter som finnes her i kommunen. Eller for «gamle» innbyggere til å finne seg en ny hobby, forteller Sommernes.

 

 

Hun kan fortelle at det er et bredt spekter av foreninger fra hele kommunen som har meldt seg på messen. Mange av disse kan lokke med spennende konkurranser og aktiviteter på stand for både barn og voksne:

 

 

– Følg med på Facebook-arrangementet, der vil vi avsløre mer og mer om hva som skal skje. Blant annet blir det mulighet for bruskasseklatring, runderidning og laserskyting. Jeg kan love at det blir mye gøy og det er verdt å ta turen innom!

 

 

Arrangementet finner du her: https://www.facebook.com/events/589157158261118/

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet