Vil gjøre det enklere for folk med mat levert på døra

Hverdagshjelpen AS med Mette Hallen og Maiken Johansen, er en liten bedrift som jobber for å gjøre hverdagen enklere for folk flest. Bedriften har fått 20 000 kr fra Sør- Varanger Utvikling til idefase- studie for å vurdere etterspørsel og behov blant folk for Matkasser, som også kan være et tilbud for en enklere hverdag.

Hverdagshjelpen bistår både private- og bedriftskunder med alle typer hverdagslige gjøremål. Etter stor pågang på husvaskoppdrag, ser bedriften et behov for å gå litt andre veier.

Sunt, rimelig og enkelt

Ulike typer matkasser er allerede godt etablert i andre deler av landet. Hverdagshjelpen har sett en mulighet de ønsker å gripe med å opprette et tilbud også her i Sør-Varanger.

I løpet av prosjektet, har de funnet ut at mange har erfaringer med at å handle etter jobb er en stressende og slitsom affære. Man er sulten og har dårlig tid, hvor man ofte tyr til kjapp og enkel mat, gjerne av halvfabrikat.

-Disse er både dyre og gjerne usunne alternativ, sammenlignet med mat laget fra bunnen. Vi tror ofte at det tar lengre tid å lage mat fra bunnen, men det stemmer ikke, sier Hallen.

Med matkassene til Hverdagshjelpen, kan du få levert alle de nødvendige råvarene hjemme, tilpasset oppskrift og antall personer og du kan dermed bruke tiden du sparer på å handle, til å lage mat.

Med matkassene er vi opptatt av at innholdet skal være lett å tilberede, ikke ta for lang tid, også skal maten være sunn, legger Johansen til.

Om mulig skape flere arbeidsplasser

Hvorvidt det er et marked for matkasser i Sør-Varanger, har de gjennom spørreundersøkelser funnet ut at interessen er variabel, men svært positiv.

-Hele 98% synes det er en god ide, men det viser seg også at folk har veldig ulik oppfatning rundt både pris, type måltider og innhold.

Den fremtidige planen er å gå i gang med å levere matkasser, noe som Hverdagshjelpen veldig gjerne ønsker å gjøre. På sikt kan dette prosjektet dessuten være med på å bidra til flere arbeidsplasser.

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet