Advokatkontor med spesialisering innen forretningsjus

Med god arbeidserfaring fra tungvektere innen forretningsjus, satser Morten Henriksen med eget advokatfirma på hjemplassen.

Morten Henriksen er opprinnelig fra Kirkenes og utdannet jurist fra UIT, i tillegg til at han har LLM i International Maritime Law fra Swansea University i Wales. De siste seks årene har han jobbet som advokat i ulike store forretningsadvokatfirma.

Etter 16 år borte fra hjemplassen, har han nå returnert for å starte opp sitt foreløpige enmanns advokatfirma. Henriksen vil rette fokus på forretningsjuridisk bistand til næringslivet i Øst-Finnmark.

Tar med seg erfaring fra store firma

Med støtte fra Sør-Varanger utvikling, har Henriksen nå fullført en forstudie. Studiet har gått ut på å undersøke om det kan være et marked for å starte opp et advokatfirma med særlig fokus på forretningsjuridisk kompetanse og bistand til næringslivet. En litt annen profil enn det som kanskje er vanlig på mindre plasser og i Finnmark generelt.

-De to siste firmaene jeg jobbet i, Simonsen Vogt Wiig og Steenstrup Stordrange (SANDS) er ganske store nasjonale firma med mellom 150-200 advokater. De hadde en veldig rendyrket forretningsjuridisk profil, hvor man i hovedsak jobber med bedrifter og næringsliv, og i mindre grad med privatpersoner.

Henriksen ønsker å ta med kunnskapen og erfaringen fra de store advokatfirmaene. Han skal ha et særlig fokus på forretningsjuridisk bistand til næringslivet, i tillegg til prosess- og tvisteløsning for private innenfor enkelte områder, og velger å unngå for mange fokusområder.

Lokal kompetanse viktig

Ut fra tilbakemeldinger han har fått synes det å være et marked for et nytt advokatkontor.  

-Selv om det selvfølgelig er vanskelig å anslå, sier mange i næringslivet i Sør-Varanger som jeg har snakket med, at dette trenger vi.

Henriksens tidligere erfaringer viser også at de som gjerne trenger hans kompetanse ofte søker bistand i større byer, og det er grunn til å anta at det også i Øst-Finnmark er en ganske stor handelslekkasje innenfor denne typen tjenester.

-Målet mitt er å bidra til å snu denne trenden slik at mer av verdiskapningen, kompetansen og kapitalen blir i regionen, forklarer han.

Som følge av resultatene av forstudiet, har Henriksen valgt å åpne egne lokaler med Frost Advokatfirma i Toklebakken 2 nå i oktober.

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet