Første vinnere av Nyetablererprisen

Bygg- og elektroentreprenørfirmaet Barents Byggconsult AS, var det første firma som fikk Nyetablererprisen. Nå drar de snart til Helsinki for å delta på årets SLUSH!

Barents Byggconsult AS prøver å bygge opp en stab med få dyktige fagarbeidere uten å ekspandere alt for fort. Sammen med Dani Storbakk og Stian A. Karlsen som etablerte firma for ett og et halvt år siden, utgjør de i dag 12 ansatte. At det var de som skulle få Nyetablererprisen, kom fullstendig uventet.

-Det har vært litt voksesmerter det første året, da vi gikk fra 2-12 ansatte, sier Stian A. Karlsen.

-Det var kanskje ikke helt det vi så for oss i starten, at det skulle gå så fort, legger Dani Storbakk til.

Som relativt nytt byggefirma konkurrerer de også litt om å komme seg inn på det offentlige markedet. Det er noe de til en viss grad har klart, men det er en evig kamp om å holde posisjonen.

-Å bygge selskapets CV har vært en viktig prioritering for oss nå i starten, forteller Stian.

Hadde ideen klar

Barents ByggConsult er et resultat av at entreprenørselskapet de tidligere var ansatte i, gikk konkurs. Da satt nemlig Dani allerede klar med planen om fremtida til ham selv og Stian.

-Jeg gikk til Stian kanskje 30 minutter etter det var offentliggjort angående konkursen, og sa at vi måtte ta en prat umiddelbart.

Etter å ha fått presentert ideen og diskutert litt sammen om å starte opp firma, så var Stian med på laget med en gang.

-Også var det bare å bygge videre. Vi startet med det vi hadde og utviklet oss fort til det firma vi er i dag, forteller Dani.

Kom som ett sjokk

Hverken Stian eller Dani hadde noen forventninger om at det var de som skulle vinne Nyetablererprisen, de visste heller ikke noe om kriteriene for å være en mulig kandidat.

-Det kom virkelig som et sjokk og vi ble så klart kjempeglad. Å få en så stor anerkjennelse på høylys dag for det vi driver med var kjempeartig! Vi har fått masse klapp på skuldra etter at vi fikk prisen, helt klart.

-Vi så også at telefonen plutselig begynte å ringe mer i etterkant av prisutdelinga, veldig god PR for oss, diplomet skal opp på veggen her på kontoret. Ikke minst var det spesielt artig at vi ble de aller første til å vinne denne prisen, legger Stian til.

Vanvittig bra premie

Prisen er dekt deltakeravgift, reise og overnatting for to deltakere til SLUSH Helsinki, et av verdens største og mest innovative gründerarrangement.

-Først måtte vi sette oss ned og «google» litt på nett for å finne ut hva det var vi egentlig skulle på. Så må vi jo også forte oss å bestemme oss for hvilke retninger vi skal delta på under SLUSH og hva som passer best for vår bedrift.

-Vi gleder oss veldig!

Barents Byggconsult AS, ser frem til å delta på SLUSH i Helsinki i slutten av november.

Fremsnakk og gode forbilder

Formålet for Nyetablererprisen, er å synliggjøre ovenfor næringslivet og befolkningen hvor viktig entreprenørskap og nyetableringer er for videreutvikling av næringslivet i kommunen, samtidig som det er et ønske om å heie fram våre lokale gründere som tør å satse på egne idéer.

Fokuset for utvelgelse av kandidater har vært på bedrifter som fremsnakker det å bo her i Sør-Varanger, og som er med på å gjøre Sør-Varanger til en attraktiv plass å være. Bedrifter som jobber for samfunnet vårt og ikke minst er et godt forbilde for andre bedrifter.

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet