I Fylkesmesterskap med 11 ungdomsbedrifter

Elevene bak Grønnere Fremtid UB ser frem til å presentere bedriften i Hammerfest under fylkesmønstringa til Ungt Entreprenørskap.

Fylkesmesterskapet i Ungt Entreprenørskap arrangeres 25.-26. februar i Hammerfest. Fra Kirkenes videregående skole, deltar hele 11 ungdomsbedrifter, som skal være med i konkurransen om å bli fylkets beste ungdomsbedrift, eller best på innovativ produkt/tjeneste.

49 Ungdomsbedrifter, 227 elever, 35 lærere og 45 jurymedlemmer er klare for Finnmarks stormønstring av ungdomsbedrifter. Sør-Varanger Utvikling har fått snakke med to av ungdomsbedriftene fra Kirkenes, som ser frem mot en spennende mønstring.

Opptatt av miljø


Grønnere Fremtid UB, består av fem miljøengasjerte ungdommer. Bedriften har som fokus å redusere plastbruken i samfunnet. De selger miljøvennlige produkter, og satser på gjenbruk.

-Historien bak bedriften er at vi ønsker å gjøre en forskjell og normalisere bruken av miljøvennlige produkter. Da vi så at det var en økende etterspørsel av produkter som erstatter plast, valgte vi derfor å satse på dette, forklarer Even lunde.


Under fylkesmesterskapet i Hammerfest, skal de få vise frem produktene sine og vise folk hvor enkelt det er å gjøre en forskjell.

-Vi skal også presentere nettsiden vår, og hvordan folk lett kan komme i kontakt med oss og bestille produktene våre, legger han til.

 
Ungdomsbedriften Grønnere Fremtid, tror det blir en spennende og lærerik opplevelse som de kan bruke videre i livet, eller til etablering av fremtidige bedrifter.

Bistår med datakunnskaper

HelpZU UB består av Karina Kalinina Andersen, Rolf Stenersen Sundfær, Filip Babel og Sedra Abaza.

Bedriftens konsept går ut på å lære bort praktisk bruk av data til de som trenger det. Elevene går alle på studiespesialiserende 2. året og entreprenørskap og bedriftsutvikling.

-Det var der bedriften vår ble lagd, sier Rolf til SVU.

Ungdomsbedriften HelpZU. (Fra venstre: Karina Kalinina Andersen, Rolf Stenersen Sundfær, Filip Babel og Sedra Abaza)

Under mesterskapet skal de presentere bedriften og hva de driver med.

-Vi har som mål å få vise hvem vi er under konkurransen, og kanskje få vite mer om hvordan det er å drive en bedrift, forklarer Rolf videre.

Bedriftsideen har de dessuten fått fra et bedriftsmøte arrangert av Sør-Varanger Utvikling.

-Fra dette møtet fant vi ut at det var mange flere mennesker som slet med data enn det vi i utgansgpunktet trodde, og det var altså utgangspunktet for at vi startet opp bedriften. Vi skal kunne hjelpe de som har behov for enkel datakompetanse. Vi synes også at det å tilby datakurs virket interessant å holde på med, fordi vi har lite kostnader og vi lærer nye ting, både når det gjelder samarbeid og datakunnskaper.

HelpZU mener at siden de bor i et flerkulturelt samfunn, og har sterke språkkunnskaper er deres bedrift unik.

-Vi kan både norsk, engelsk, arabisk, polsk og litt russisk, og på den måten nå ut til flere mennesker. Akkurat nå fokuserer vi på drift lokalt, men om bedriften blir kjent utenfor Sør-Varanger er det en mulighet for at vi også satser større.

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet