Handels- og servicenæringen oppretter digital løsning for levering av varer

I tett samarbeid med styreleder Kristine Ramberg i Handels og Serviceforeningen i Sør-Varanger lanseres www.lokalhandelkirkenes.no i morgen. Det er totalt 20 butikker med på samarbeidet som er finansiert opp av SVU og Samfunnsløftet fra Sparebank1 Nord-Norge. 

Varene vil bli levert kostnadsfritt til kunder i Kirkenes, Hesseng, Sandnes og Bjørnevatn i en oppstartsperiode. Denne muligheten har vi fått via et godt samarbeid med Kirkenes Taxi. Det vil påløpe en egenandel for kunder utenfor denne regionen, og vi må se an responsen fra bygdene i forhold til hvilket nivå denne egenandelen må ligge på. Samtidig, løsningen setter butikkene i stand til å levere i hele kommunen – og ved bruk blir den bedre! 

Prosjektet har hentet inspirasjon fra andre kommuner, spesielt Hammerfest der Hammerfest Næringsforening har dratt tilsvarende i gang. Vi har fått en gunstig løsning da de allerede har gjort mye av arbeidet, og lot oss få ta del i det som allerede er gjort. Løsningen er designet av firmaet Designu og det har vært et strålende og effektivt samarbeid. I denne krisetiden er dette et viktig tiltak for å bistå til smittevern, men samtidig bidra til at lokale bedrifter har mulighet til å levere til sine eksisterende og nye kunder for å sikre arbeidsplasser.

For SVU har dette vært et viktig prosjekt for å forsøke å avbøte på den nedturen vi allerede ser, og vi håper lokalbefolkningen fortsetter å arbeide for smittevern og bruker løsningen for å bidra til å holde seg hjemme.  Vi takker også Samfunnsløftet og Sparebank1 for at de hurtig ble med på samarbeidet. Sammen kommer vi igjennom dette #SVKsammen

For mer informasjon kontakt Kristine Ramberg, mobil 95287107.
E-post: kristine.ramberg@olavthon.no

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet