Erle Sandø er vikar hos Norsk test i sommer. Bilde: Christine Galschjødt

Gir sommerjobb til studenter – oppfordrer andre bedrifter å følge etter

Studenten Erle Sandø har fått sommerjobb hos Norsk Test for andre år på rad. Arbeidsgiveren, Bernt Nilsen, er opptatt av ungdommer blir introdusert for jobbmuligheter i Sør-Varanger, og han oppfordrer andre bedrifter til å investere i sommerstudenter. 

Kirkenes-jenta, Erle Sandø, er nettopp ferdig med sitt andre år på NTNU i Trondheim hvor hun studerer for å bli lektor i realfag. Hun har valgt å komme hjem i sommerferien, men i stedet for å ha fri, takket hun ja til stilling som sommervikar hos Norsk Test for andre år på rad. 

– Jeg hadde nok kommet hjem i sommerferien uansett, men jeg er veldig glad for at det finnes en stilling til meg i kommunen som er relevant for faget jeg studerer. Jeg foretrekker å jobbe, og det passer fint hos Norsk Test – her er det alltid er nok å gjøre, ler hun. 

Flere tusen båtførerbevis 

Arbeidsoppgavene til Sandø kan variere ut ifra behov, men hovedsakelig har hun ansvar for at utsteding av flere tusen båtførerbevis skjer så korrekt og smidig som mulig. Daglig leder i Norsk Test, Bernt Nilsen, understreker at denne jobben er svært viktig – spesielt i år. 

– Sommeren er høysesong for båtførerprøven; i tillegg blir det Norgesferie på de fleste i år grunnet Koronapandemien. Vi ser derfor at ønsket om å benytte seg av båt er mer populært nå enn tidligere. Det er lange ventelister på både kurs og tester i hele landet, og som nasjonal leverandør av denne tjenesten, forventer vi at det blir stor pågang de neste månedene. Da er det godt å ha Erle til å hjelpe oss, forklarer Nilsen. 

Opptatt av rekruttering 

Nilsen forteller at Norsk Test er svært opptatt av å tilby sommerjobb til studenter som Sandø, og han ønsker å oppfordre andre næringsaktører til å gjøre det samme. 

– Vi opplever at mange lokale ungdommer ikke er klare over hvilke jobbmuligheter som befinner seg i Sør-Varanger. Flere blir veldig overrasket når vi forteller dem hva vi i Norsk Test jobber med. Det er kanskje litt for lett å tro at “alle” vet hva vi driver med, også viser det seg å ikke stemme helt. Om vi ønsker at ungdommene våre skal flytte hjem igjen etter endt utdanning, er det viktig å vise dem hvilke jobber de kan få ved å bo her. Derfor oppfordrer jeg på det andre bedrifter i kommunen på det sterkeste om også å ansette sommerstudenter, sier han. 

Erle Sandø er veldig fornøyd med få være sommervikar hos Bernt Nilsen og Norsk test, selv om de må holde god korona-avstand. Bilde: Christine Galschjødt

Drømmejobben 

Sandø har planlagt å flytte tilbake til Sør-Varanger etter endt utdannelse, og håper på stilling hos Kirkenes videregående skole som lærer. Hun ser allikevel ikke bort fra at hun kanskje også ønsker å søke fast stilling hos Norsk Test. 

– Det er allerede flere ansatte i bedriften som har pedagogikk-utdanning, så det er jo godt mulig jeg finner drømmejobben her i stedet for. Jeg har i hvert fall veldig lyst til å komme tilbake hit som sommervikar så mye som jeg kan, avslutter hun. 

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet