Prosjektleder, Marie Sommernes, ønsker å få tilsendt nominasjoner til Nyetablererprisen 2020.

Leter etter årets nyetablerer

Sør-Varanger Utvikling og Kirkenesdagene leter for andre år på rad etter årets nyetablerer. – Vi ønsker veldig gjerne at befolkningen nominerer den eller de bedriftene de mener bør få ekstra oppmerksomhet rundt sin oppstart, sier prosjektleder hos Sør-Varanger Utvikling, Marie Sommernes.

Årlig utdeling

«Nyetablererprisen» deles i år ut for andre gang – første gang var under Kirkenesdagene i fjor. Da var det Dani Storbakk og Stian A. Karlsen med deres bedrift, Barents Byggconsult AS, som vant heder, ære og en sponset tur til gründerfestivalen SLUSH i Helsinki. Førsteplassen kom som en overraskelse på både Storbakk og Karlsen.

-Det kom virkelig som et sjokk og vi ble så klart kjempeglad. Å få en så stor anerkjennelse på høylys dag for det vi driver med var kjempeartig! Vi har fått masse klapp på skuldra etter at vi fikk prisen, helt klart. Vi så også at telefonen plutselig begynte å ringe mer i etterkant av prisutdelinga, veldig god PR for oss, diplomet skal opp på veggen her på kontoret, sa de to etter utdelingen.

Barents Byggconsult AS vant Nyetablererprisen i 2019. Gründerne av bedriften, Dani Storbakk og Stian A. Karlsen, synes den ekstra oppmerksomheten var veldig hyggelig. Foto: Silje Kvammen.

Ønsker at befolkningen nominerer

I likhet med i fjor, ønsker også Marie Sommernes at det er befolkningen i Sør-Varanger som nominerer bedriftene de mener fortjener ekstra oppmerksomhet for sine ideer.

– Det er viktig å heie fram de som tar steget og tør å satse på egen forretningsidé. Det er ofte en stor risiko å ta, og skummelt for de aller fleste. Særlig nå i disse tider er det viktig å gjøre stas på gründerne våre. For å sitere Linda Randal i Innovasjon Norge «dere som skaper arbeidsplassene i vår region, er også dere som sørger for at vi har smør på brødskiva i en krise som dette». Så kom igjen, send meg en mail om hvem du mener bør vinne prisen!

Utdeling

Utdeling av «Nyetablererprisen» vil bli delt ut under Kirkenesdagene i år også, og vinneren i år vil et stipend på kr. 10.000,- øremerket bedriftsutvikling, i tillegg til billetter til innovasjonsfestivalen ICE der de vil få eksklusive møter med alle foredragsholderne.

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet