Arctic Connect telekabelprosjektet blir mer internasjonalt: Cinia har nye partnere fra Japan, Norge og Finland

Cinia Ltd, som den ledende avdelingen i Cinia Alliance, i samarbeid med MegaFon, gjennomfører utviklingsfasen for det arktiske fiberkabelprosjektet. Målet med dette internasjonale prosjektet er å bygge den første transarktiske undersjøisk telekomkabelen mellom Europa og Asia.

– Arctic Connect er en internasjonal mulighet. Cinia er veldig glad for å se bred internasjonal interesse for prosjektet, og jeg ønsker våre nye partnere fra Japan, Norge og Finland hjertelig velkommen til å bli med i Cinia Alliance. Prosjektet går fremover, og sammen vil vi ha en spennende reise for å gjøre planene reelle, sier Ari-Jussi Knaapila, administrerende direktør i Cinia Ltd.

Ari-Jussi Knaapila, administrerende direktør i Cinia Ltd. Bilde: Cinia Ltd.

Sojitz Corporation, et multinasjonalt handels- og investeringsselskap, har avtalt å finansiere Cinia Alliance som ledere i det japanske partnerskapet, hvilke består av seg selv, Atago Corporation, Crypton Future Media Inc., Hokkaido Electric Power Co. Ltd., Optage Inc. og Sakura Internet Inc.

Bredbåndsfylket Arctic Link AS er etablert for å bli med i Cinia Alliance. Bredbåndsfylket AS er ledende i et norsk partnerskap som består av seg selv, Ishavslink AS og Sør-Varanger Utvikling.

Cinia Ltd. er det ledende partiet i Cinia Alliance. C-Fiber Hanko Oy, Pietarsaaren Seudun Puhelin Oy, Lapit Oy, Arctic Energy and Water Oy og Rovaniemen Kehitys Oy fra Finland har også sluttet seg til Cinia Alliance.

– Arctic Connect-kabelen vil ha en enorm positiv effekt for den arktiske regionen. Den undersjøiske kabelen vil ikke bare bidra til utviklingen av den arktiske bredbåndssektoren, men også til hele det arktiske samfunnet gjennom nye industrier, forskningsmuligheter, robusthet og sikkerhet, tilkobling for folket og så videre, sier Dag-Kjetil Hansen, administrerende direktør i Bredbåndsfylket AS.

Dag-Kjetil Hansen, administrerende direktør i Bredbåndsfylket AS.

Den globale økonomien er i økende grad avhengig av internasjonale telenettverk og logistikksystemer. Arctic Connect kabelsystem vil øke overflødigheten til globale nettverk betydelig ved å gi en ny rute mellom Europa og Asia. Den planlagte over 10.000 km lange nye arktiske kabelen vil gi en helt ny rute, som øker nettverksmotstanden for å utfylle og sikre eksisterende forbindelser. Den nye kabelbanen støtter også utviklingen av den arktiske regionen. Prosjektet er for tiden i fasen av mulighetsstudie og byggearbeid av kabelen er planlagt fra 2022 til 2023.

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet