Prosjektleder Stine Lise Jørgensen (midten) og hennes medarrangører, Liza Vassilieva (venstre) og Hanna Hoel (høyre) gleder seg til årets digitale ICE-festival, som går av stabelen 26. november.

Gjentar fjorårets suksess i nytt korona-format

Innovasjonsfestivalen ICE – Innovate Cool Experiences arrangeres fra Kirkenes i år også, men denne gangen skal deltakere fra hele verden delta i festivalens nye digitale format.

I juni i fjor ble ICE – Innovate Cool Experiences avholdt for første gang; over 60 deltakere fra 4 ulike land møttes i Kirkenes for å løse en oppgave gitt av Varanger Kraft Entreprenør. Til tross for at deltakerne syntes det var litt utfordrende å holde seg våkne i 24 timer, fikk arrangørene stort sett bare positive tilbakemeldinger etter fjorårets festival. Alt stod derfor klart til å arrangere ICE i 2020 også – så kom koronaen.

Deltakerne presenterer sine ideer under ICE 2019. Bilde: Silje Kvammen.

– ICE-festivalen handler først og fremst om å skape noe sammen, sier årets prosjektleder, Stine Lise Jørgensen, næringsrådgiver i Barentssekreteriatet. Med ICE ønsker vi å lage en arena i Kirkenes hvor man får sjansen til å samarbeide på kryss av landegrenser, fagfelt og organisasjoner, for å løse små og store utfordringer i verden. Men på grunn av pandemien har vi i år måtte tenke litt nytt, forklarer hun.

Nytt format = nye muligheter

I stedet for at deltakerne reiser til Kirkenes i november, skal festivalen arrangeres på en digital plattform. I tillegg varer arrangementet i 8 timer i stedet for 24.

– Det blir litt annerledes format i år fordi vi må ta hensyn til smittevern og stengte landegrenser, samtidig tenker vi at en digital løsning åpner opp for muligheter vi ikke ville hatt ellers, sier Jørgensen. Det vil være både enklere, mer økonomisk og mer miljøvennlig deltakelse denne gangen, og vi håper å få deltakere fra enda flere nasjoner og ulike industrier som følge av dette. Vi har allerede kontakt med et spennende, globalt nettverk som heter “Ambitious Africa” – et nettverk av entreprenører og andre engasjerte, unge mennesker, i 20 land, over to kontinenter, med over 7000 medlemmer. Dette nettverket jobber for at unge mennesker selv skal kunne drive fram endring, med fokus på utdanning, gründere og underholdning. Det blir veldig spennende!

Sirkulær økonomi og bærekraftig avfallshåndtering

ICE arrangeres i samarbeid med Barentssekretertiatet, Sør-Varanger Utvikling, Pracadamy, Sparebank 1 Nord-Norge, Galschjødt Design og Gamnes & Bror. I tillegg er ØFAS med som “oppdragsgiver”. – Utfordringen til deltakerne i år blir å finne løsninger på sirkulær økonomi og bærekraftig avfallshåndtering, forteller Jørgensen. Vi tror ICE blir å frembringe mange flotte ideer som ØFAS forhåpentligvis kan ta med seg videre i sin drift. I likhet med oss tror de innovasjon og samarbeid er nøkkelen til å løse disse utfordringene. Fordi tema i år er relevant i et globalt perspektiv håper vi på deltakelse fra alle verdens kriker og kroker, men viktigst av alt håper vi på lokal deltakelse. Det er kanskje mange som tenker at denne festivalen ikke angår dem, men om du er interessert i å utvikle lokalsamfunnet, så er denne festivalen for deg. Det er ingen krav til spesialisert utdannelse eller erfaring for å delta på ICE – alle er velkomne. Og best av alt, det er gratis å være med i år! Er du tøff nok? Meld deg på da vel! avslutter hun.

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet