Ellen Gamnes vil tilby kinesisktalende kunder bandagistvarer. Foto: Optimal Digital AS

Satser på ny kundegruppe

gohelse Kirkenes fikk i vår innvilget opptil kr. 73 750,- til forstudie av lokal og nasjonal utprøving av bandagistvarer til kinesisktalende kunder.

I 20 år har gohelse AS holdt dørene åpne. Forretningen har fagkompetanse og er spesialist på hjelpemidler og sykepleieartikler. gohelse er med i Bandakjeden og er hovedimportør av Ecofan i Norge.

Turister som inspirasjon

Inspirasjonen til forstudiet fikk Daglig leder, Ellen, i forbindelse med et oppdrag familien hadde for Kirkenes snøhotell og kinesiske turister.

– Vi er en liten butikk i en liten by og man kan fort bli sårbar. Jeg begynte da å leke med tanker om å nå ut til en helt ny kundegruppe.

Ellen kontaktet Berit Nilsen som driver Kinesisk Språktjeneste Nord-Norge. Sistnevnte kan flytende kinesisk og sammen skal de sjekke om det er marked for bandagistvarer til kinesisk talende kunder.

Vil støtte den lokale handelsnæringen

gohelse ønsker å oppnå økt omsetning og sikre arbeidsplasser. De vil ha handelsnæringen med. Om butikkene i sentrum for eksempel har noe av informasjonen om sin virksomhet på kinesisk, og   restaurantene har menyene sine på kinesisk vil det kanskje få de kinesiske turistgruppene til å stige av bussene sine og gå inn for å handle. Dette vil føre til økt omsetning i handelsnæringen.

– På sikt vil vi også prøve få med oss Bandakjeden og skape mer trykk og handel nasjonalt. På grunn av korona, har vi dessverre ikke kommet like langt som vi ønsket, men når det en dag åpner opp igjen, er vi klare til å ta fatt på studiet igjen, avslutter hun optimistisk.

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet