Inspireres av interessen rundt mattespillene

Matteglede har fått innvilget inntil kr. 74 851,- til forstudie “Lær matte med spill”.

Prosjektleder Elisabeth Bade forteller at hun vil gi barn og unge mestring i matematikk, og hun ønsker å jobbe med pilotkunder for å se hvordan spill kan utvikles slik at de kan få trent på grunnleggende ferdigheter i matematikk.

Spillene kan forenkle mattelæreres hverdag og spilles sammen med klassekamerater, venner eller familie.

– Jeg ønsker at spillene kan bli en naturlig del av barns arena på både skole og hjemme hos familie og venner, sier Bade.

Inspireres av tilbakemeldinger fra pilotkundene sine

-Jeg har fått kontakt med lærere som er interessert i å bruke spillene i forbindelse med læring. Noen foreldre har også prøvd spillene. Siden idéfasestudiet har det blitt mye mer dialog, og jeg har blitt veldig inspirert av alle tilbakemeldingene, meddeler hun.

– Alle barn er ikke opptatt av matte og tall. Noen har kanskje mer interesse for idrett eller dyreliv. Tanken på dette har ført til at jeg har startet å utvikle flere nye spill som skal ha fokus på interessene til de ulike barna, slik kan vi nå ut til enda flere, forteller Elisabeth.

Digitalt spill gagner samfunnet i disse koronatider

-Nå som ungdommen har mye hjemmeskole, er digitale spill en fin måte å få være sosial med både klassekamerater, venner og familie. Disse spillene kan enkelt spilles over skolens digitale plattformer, forklarer gründeren.

Veiledning er gull verdt

– Avslutningsvis vil jeg rette en stor takk til Orinor, som har tatt meg med i inkubatorordningen deres og til Sør-Varanger kommune som har gitt meg etablererveiledning. Sist, men ikke minst vil jeg også utdype hvor takknemlig jeg er for at Sør-Varanger Utvikling har tro på mitt prosjekt, sier den engasjerte prosjektlederen.

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet