Vil gjøre havneområdet mer innbydende for turister og lokalbefolkning

Kirkenes Båtforening har fått innvilget inntil kr. 35 840,- til forstudiet “Bobiltilbud i Småbåthavna”.

Kirkenes Båtforening ønsker å se på muligheten til å lage et organisert bobiltilbud i småbåthavna.

– Gjennom prosjektet vil vi skape et penere og mer innbydende område som er tilrettelagt for bobilturister og andre som gjester byen vår, forteller prosjektleder Jonny Andersen.

Etter å ha fått en avtale med Sør-Varanger kommune om festekontrakt for området som Kirkenes båtforening disponerer, fikk foreningen idéen om å sette i gang med dette prosjektet.

Behov for en opprustning

– I og med at medlemmenes båter blir flere og større, i tillegg til at det er en økning av gjestebåter, så trenger vi å oppruste vår havn. Det blir stadig nye krav som gjør at vi må oppgradere våre anlegg og i den forbindelse kan man også tilrettelegge for bobiltilbud. En oppgradering vil med andre ord gi en vinn-vinn situasjon for foreningens medlemmer og for bobilturistene, sier Andersen.

Vil skape liv og røre i småbåthavna

– Området er dessverre fullt av gamle båter og oppslagsvogner som ikke er i bruk. Her må det en stor opprydding til. Vi vil ta tak i dette. Når sesongen er i gang og de fleste båtene er på sjøen, kan bobilene få bruke området. Vi ønsker at havneområdet på sikt skal bli et sted hvor det er liv og røre, med muligheter for barnevennlig aktivitet for barnehager og skoler, og at den lokale befolkningen også kan benytte seg av området, sier Andersen

Samarbeid og dugnadsånd

Jonny forteller at de har fått konsulenttimer med Dag Norum og Fiskebeck Prosjekt. Og med 200 medlemmer i foreningen håper vi på at dugnadsånden vil bidra til opprydding av området. Kanskje vil dette påvirke virksomhetene som er i og rundt havneområdet til også å rydde litt rundt seg.

– Vi i prosjektgruppa har store tanker og idéer rundt potensialet til småbåthavna, men nå skal forstudiet først legges frem for styret til båtforeningen, og på årsmøtet skal saken behandles og vi får vite om prosjektet skal fortsette, avslutter en optimistisk Andersen.

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet