Ka skjer?

Et utvalg små og store saker som vi har vært opptatt av i uke 8.  

I Sør-Varanger Utvikling er vi opptatt av bedrifter og aktører som ønsker å skape nye arbeidsplasser lokalt.  At det skjer ting i Bugøynes, er blitt veldig tydelig i nyhetsbildet. Nesten ukentlig skriver Sør-Varanger Avis om prosjekter som kommer til liv eller bedrifter som utvider for å møte økt etterspørsel. Denne uken var det saken om fisker Sture Willumsen som velger Egnesentralen i Bugøynes som leverandør av egnede liner. Egnesentralen ble startet opp igjen i januar 2021 av Gentjan Kryeziu i Bugøynes Fiskeriservice. Saken står oss ekstra nær da vi har bidratt med tilskudd til en forstudie, som skulle se på marked og lønnsomhet av en etablering. Det er gøy å se prosjektet komme til liv!  

Les hele saken her: Sture velger egnesentralen i Bugøynes – SVA  

Mer høyere utdanning til Sør-Varanger  

Høyere utdanning står høyt på agendaen og er noe vi mener er en viktig faktor i møte med fraflyttingsutfordringer. For at vi skal nå vårt overordnede mål om å bidra til å skape et attraktivt samfunn med vekstkraft, trenger vi flere tilbud om høyere utdanning til kommunen.  På tampen av forrige uke kunne vi lese om ordfører Pål K. Gabrielsen som ønsket seg større forutsigbarhet for studenter lokalt, etterfulgt av saken om at Universitetet i Tromsø (UiT) ved rektor Anne Husebekk var i Kirkenes for å legge planer for en studiesatsning. Disse planene gleder vi oss til å høre mer om.  

Studenter, Kirkenes | UiT etablerer seg for alvor i Kirkenes: – Her kommer Barents-huset (ifinnmark.no)  

Skjer på kontoret?  

På kontoret startet vi uka med Miljøfyrtårn-workshop. Vi ble sertifisert som Miljøfyrtårn i fjor sommer og skal i den anledning ha en årlig gjennomgang og revidering av vår handlingsplan. I handlingsplanen setter vi oss blant annet HMS-mål. Inn under her går forebygging av sykefravær, trivsel og hva vi kan gjøre for å bli mer miljøvennlig. Er du interessert i hvordan din bedrift kan bli Miljøfyrtårn kan du ta en titt her: Slik blir du sertifisert | Stiftelsen Miljøfyrtårn (miljofyrtarn.no)  

Vi har jobbet mye med ny strategi og handlingsplan etter nyttår. I tillegg ser vi på hvordan vi kan gjøre søknadsskjemaet vårt enklere. Vi gleder oss til å dele dette med dere når det er klart.  

Daglig leder har brukt mye av tiden denne uka til å jobbe med Småbystrategien til Kommunal- og moderniseringsdepartementet sammen med aktører og politikere i kommunen. Der er det demografiutfordringer i Sør-Varanger som er på agendaen, og hvordan disse utfordringene skal møtes. Rekruttering, attraktivitet og bolyst er noe vi brenner for og vil bidra til. 

Hva tror dere skal til for å minske fraflyttinga fra vår kommune?  

God helg fra alle oss i Sør-Varanger Utvikling!   

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet