– Vi lærer noe nytt hele tiden

Et halvt år etter oppstarten ser Susanne Olsen og Olavi Ivask i Optimal Digital AS at behovet for tjenestene de leverer er stort.

Å drive egen bedrift var noe de to gründerne hadde tenkt på lenge, men da de ble permitterte som følge av koronakrisen fikk de den siste dytten til å gjøre det. Rundt oppstarten fikk de to mange advarsler om at det ville ta en god stund før de kom til å begynne å tjene peng.

-Vi satt oss ikke så høye forventinger, men så gikk det ganske raskt før vi fikk de første kundene. Nå er det flere og flere som tar kontakt med oss, så det har virkelig gått over all forventning, forteller de to.

Småbarnsforeldre og gründere

Mange tenker kanskje at det å starte bedrift som småbarnsforeldre er galskap. For Susanne og Olavi har det foreløpig ikke bydd på noen store utfrodringer. Nøkkelen er at de begge er i samme situasjon.  

– At vi har en lik familiesituasjon er nok en suksessfaktor for oss. Vi har forståelse for hverandres situasjon, har samme verdier og holdninger. At vi er småbarnsforeldre gjør at vi ikke kan jobbe døgnet rundt. Som gründere kanskje må gjøre av og til, men vi har lært oss å være effektive når vi er på jobb og da funker det veldig bra, forteller de to.

– Jeg mener at småbarnsforeldre må være de mest effektive på jord. Alt må gjøres så effektivt for at man skal få hverdagen til å gå opp, legger Susanne til med et smil.

Gjorde markedsundersøkelser

Like etter oppstart søkte Optimal Digital midler hos SVU til å gjøre et forprosjekt, hvor de skulle undersøke markedet og behovet. Dette skulle gjøres blant annet gjennom bedriftsbesøk. Møtene med næringslivet har vært svært positivt, i følge de to.

-Vi har sett at behovet for våre tjenester er stort. De som tar kontakt med oss ønsker å få laget hjemmesider, oppgradere den de har og hjelp til digital markedsføring. Alle vi har snakket med er imøtekommende og nysgjerrige. De har trua på oss og det vi kan tilby. Det har gitt en skikkelig boost og gitt oss enda større tru på det vi holder på med. Vi er både ydmyk og stolt over det vi har fått til så langt, forteller Susanne.

Holder seg innenfor kommunen – enn så lenge

Undersøkelsene skulle gi svar på om det var grunnlag lokalt eller om Optimal Digital måtte se utenfor kommunegrensen for å få jobber nok.

-Foreløpig ser vi at det er et stort marked i selve kommunen og det er mye å gjøre med det som er lokalisert her. Vi trodde vi kanskje vi måtte ut ganske raskt, meddeler de.

Hvordan vil dere oppsummere halvåret som gründere?

-Det har vært et veldig spennende halvår. Vi lærer hele tiden noe nytt. Nå gleder vi oss til fortsettelsen, sier Susanne

-Som sagt, det har gått over all forventning, legger Olavi til.

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet