– Jo flere medlemsbedrifter vi har, desto sterkere står vi

Sør-Varanger har fått en godt etablert Handels- og Serviceforening.

I 2020 fikk Handels- og Serviceforeningen opptil kr. 212 000,- til forprosjektet etablering og utvikling av Handels- og Serviceforening i Sør-Varanger. Prosjektleder Kristine Ramberg forteller at det er blitt gjort mye siden de fikk tilskuddet.

– Prosjektgruppa har hatt jevnlige møter. Målet vårt er å samle næringen. Vi har alle en felles interesse om å skape attraktivitet for Kirkenes og Sør-Varanger. Vi i prosjektgruppa mener at jo flere medlemsbedrifter vi er, jo sterke står vi sammen.

Fått til mye til tross for Korona

– Før korona slo til, fikk vi dratt på en svært begivenhetsrik studietur til Murmansk, hvor vi lærte den russiske forbrukeren å kjenne. Da korona slo til, satte vi i gang et samarbeid med taxinæringen. Kundene fikk varene sine levert hjem på døra med gratis frakt. Dette var veldig populært og vi fikk mange gode tilbakemeldinger.

Det har selvsagt vært et spesielt år, men vi har likevel fått til mye. Noe av det jeg husker best og som vi har fått god respons på var julegata vi lagde. Positive tilbakemeldinger fra både næringslivet og kunder, gir motivasjon til å fortsette, sier Ramberg.

Digitalt samlingspunkt for de lokale butikkene

-Vi jobber nå med å skape en digital plattform hvor alle butikkene kan få promotert seg selv. Her kan kundene klikke seg inn på en lokal butikk og enten velge å gjøre hele handelen digitalt, med betaling og levering hjem på døra, eller de kan benytte seg av «klikk og hent» funksjonen. Digitaliseringen av butikkene er noe du i dag ikke kommer utenom, så her må næringslivet henge med, forteller prosjektlederen.

– En annen ting vi har på agendaen akkurat nå, er et felles gavekort for hele byen. Foreningen vil skape vekst i kommunen og vi jobber for at Kirkenes skal være et ledende handelssentrum i Øst-Finnmark. Vi vil at det skal være attraktivt og drive bedrift i Kirkenes. Avslutningsvis vil jeg si at vi er godt etablert og nå står vi på videre med å utvikle foreningen vår, sier Kristine Ramberg.

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet