Ka skjer?

I uke 14 2021 er historie, og her er sakene vi har vært opptatt av:  

Vel blåst første uke etter påskeferie. Mange startet på igjen etter ferien fra hjemmekontoret. Som følge av restriksjonene valgte vi naturligvis å avlyse gründerklubben, men håper å komme sterkere tilbake 22.april.  Vi var spente på om det kom noen positive koronatester etter påska med folk på reise og folk på besøk i kommunen. Det så lovende ut, helt til meldingen om den positive hurtigtest på GSV kom. Et endelig svar er ventet over helgen.  

Første uke gikk fort. Vi har blant annet jobbet med å forberede oss til styremøtet som skal være førstkommende tirsdag. Her skal interne prosjekter opp og styret skal behandle de søknadene som har kommet inn den siste tiden. Ønsker du å søke midler til ditt prosjekt er det nå nemlig slik at vi ikke lengre behandler søknader administrativt. Alt skal behandles av styret.  

Neste styremøte og mulighet for å få din søknad behandlet vil være 8.juni.     

Stor interesse for sommerjobb  

Vi fikk inn 10 søknader til sommerjobben som vi lyste ut med søknadsfrist 25.mars. Vi har gjennomført en del intervjuer denne uken og snakket med kandidater med og uten tilhørighet i Sør-Varanger. Vi er stolte over å se at så mange dyktige, unge mennesker har lyst til å jobbe hos oss og tilbringe sommeren her.  Målet vårt med denne stillingen er å kunne gi studenter sjansen til å få en studierelevant sommerjobb, med egne ansvarsområder og mulighet til å lede prosjekt. Et prosjekt vi ønsker å få til er å samle andre studenter som er hjemme eller i Sør-Varanger for å jobbe. Videre vil vi invitere til arrangement, som skal ha til hensikt å skape en fellesskapsfølelse og forhåpentligvis et ønske om å komme tilbake. Vi jobber videre med kandidatene og håper å kunne ha en innstilling klar i løpet av neste uke.  

Satser på unge i utenforskap  

Daglig leder hadde denne uken møte med kunnskapstrening IT, Sør-Varanger kommune og NAV. Kunnskapstrening IT er et program som jobber for å få antallet unge uføre ned og begrense utenforskap. De retter seg mot digitale talenter; unge mennesker som ikke føler at de passer inn i en arbeidshverdag med arbeidstid fra 8 til 16, men som har tilegnet seg svært høy digital kompetanse gjennom blant annet gaming. Gjennom programmet får de mulighet til å utdanne seg og jobbe for bedrifter hjemmefra. I tillegg er målet å skape et fysisk felleskap, slik at deltakerne skal lære av hverandre og jobbe sammen for å bygge seg en karriere innenfor sitt fag.  Vi opplevde at alle var positive og vil gå i en videre dialog med NAV om rekruttering av kandidater i nærliggende framtid. Dette er et prosjekt vi har trua på og gleder oss til å følge videre.  

Et lite innsalg fra et tilsvarende prosjekt i Midt-Troms kan du se her:  

Distriktsnyheter Nordnytt – 16. feb. kl. 19:45 – NRK TV  

Til slutt   

Alle er nok lei av å si det og høre det nå, men vi håper restriksjonene letter snart, slik at vi kan treffes fysisk. Vi ønsker blant annet å arrangere et frokostmøte for å presentere vår nye strategi og nettside, samt invitere til en ideworkshop på tema rekruttering og bolyst i Sør-Varanger. 

Med ønsker om en god uke,  

Hilsen oss i Sør-Varanger Utvikling 

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet