Uke 17

I uke 17 hadde vi mye på tapetet. Endelig kan vi begynne å treffes fysisk, noe vi har gjort gjennom å være med på gjennomføringen av ICE Youth – innovasjonsfestival for ungdommer, og vi har avholdt kurs i prosjektlederprosessen (PLP).  

ICYouth 

På grunn av pandemien ble det tidlig i vinter avgjort at det ikke kunne arrangeres noe ordinært ICE-arrangement denne våren. I stedefor ble det gjort en avtale med Kirkenes videregående skole om å avholde et arrangement for et utvalg klasser på skolen. I tillegg ble en klasse fra Murmansk med digitalt. Barentssekreteriatet har prosjektledelsen og tok med seg gode erfaringer fra arrangementet før jul, som ble avholdt heldigitalt. Problemstillingen denne gang gikk ut på hvordan man kunne knytte ungdommer tettere mot næringslivet.  

ICE Youth er kommet for å bli og vi håper det gode samarbeid med Kirkenes videregående skole blir langt og godt. Et viktig mål for ICE-arrangementene er nemlig å få folk i alle aldere interessert i innovasjon og entreprenørskap.  

Kurs for prosjektledere  

Torsdag og fredag arrangerte vi kurs i prosjektlederprossesen (PLP). Prosessen og begrepsapparatet er utviklet av Innovasjon Norge for ledere i omstillingsprosjekt og enkeltprosjekt i omstillingsområder. Kursholdere var Katarina Påve-Gaup og Marianne Balto fra Arctic Prime. Hele 16 deltakere var med begge dagene og ble delt inn i fem grupper som jobbet med ulike caser.  

Stine Lise Jørgensen og Jenny Mikkelsen fra Barentssekretariatet (Barsek) jobbet på gruppe sammen med Iya Lydanger fra Iyas salong. Casen de jobbet med var et norsk-russisk prosjekt som Barsek ønsker å sette i gang. Selv om damene har jobbet mye med prosjekter tidligere hadde de stort utbytte av kurset.  

-Jeg har jobbet mye både som prosjektleder og prosjektmedarbeider, og skulle ønske at jeg satt på denne kompetansens tidligere, sier Jenny.  

-Jeg støtter Jenny. Jeg har lært mye om å strukturere prosjekt. Kursholderne var enormt dyktige, og fikk ting på et nivå som gjorde det forståelig uansett om du har ett lite eller et stort prosjekt, legger Stine Lise til.   

La fram ny strategi for kommunestyret  

Onsdag var daglig leder Kenneth i kommunestyremøtet for å presentere ny strategi og få den godkjent. Vi skal årlig inn for å gjøre opp status og fortelle om hvordan vi skal jobbe framover. Vår nye ordfører ble også formelt innstilt. Vi ser fram til å samarbeide tett med Lena Norum Bergeng, på samme måte som vi har gjort med både Rune Rafaelsen og Pål Gabrielsen i hans sted.   

Med ønsker om en god, ny uke.  

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet