– En forening for alle bedrifter

SVU ga like over nyttår støtte til Kirkenes Næringsforenings forprosjekt “Pilot Kirkenes Næringsforening”. Prosjektet er treårig og et av de første målene var å ansette daglig leder, slik at pilotprosjektet kan gjennomføres. Nå er jobben gjort og Magnus Mæland begynner i jobben 24. juni.

Mæland kommer fra jobben som kontorsjef i Sør-Varanger kommune. Han har tidligere vært næringssjef i samme kommune og har lang fartstid som heltidspolitiker i Tromsø og Troms Fylkeskommune. 24. juni begynner han i sin nye jobb som daglig leder for Kirkenes Næringsforening.

De tre F’ene

-Jeg søkte på stillingen fordi jeg ønsker å jobbe i spenningsfeltet mellom næringsliv og rammevilkår, sier Mæland.

Han innrømmer at ansettelsesprosessen var tøff. Det var tydelige krav under testene og under intervju.

– Jeg bruker å si at man skal følge de tre F-ene; forberedelse, forberedelse, forberedelse. Jeg gjorde mitt beste og selvfølgelig kan man alltid gjøre det bedre, men det holdt heldigvis, forteller Mæland.

Hva er det du vil bidra med i jobben som daglig leder for Kirkenes Næringsforening?

– Drivkraft og tydelighet. Jeg er en person som har erfaring og forståelse rundt politikk og byråkrati. Jeg vil bidra med konkret handling som skal føre til bedre rammevilkår for regionen.

En forening for alle bedrifter

-Kirkenes Næringsforening skal spille næringslivet god. Og da må alle med. Foreningen ønsker nå flest mulig bedrifter. Vi vil samle næringslivet og være deres talerør og representant. Min dør skal alltid stå åpen og jeg ønsker at bedriftseierne fra både små og store virksomheter skal føle seg velkomne, avslutter den nye daglige lederen.

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet