-Vi har lært hvor mye fint vi har i kommunen vår

I år har vi fått god hjelp av ungdomsbedriften DMUB til å lage innhold om Sør-Varanger rettet mot ungdommer.

For Sør-Varanger Utvikling har det vært viktig å nå ut til alle målgruppene i kommunen. Den gruppa som har vært vanskeligst å nå er ungdom og unge voksne. Nettopp det skulle ungdomsbedriften ved Kirkenes videregående skole bidra med. Oppdraget var å snakke positivt om hjemkommunen til sine venner og medelever gjennom sosiale medier. Det viste seg å være lettere sagt enn gjort.

-Det har vært vanskelig å nå fram til ungdommen og få de til å høre på det vi har å si, og ta det inn, forteller daglig leder Sigve Winnberg Heitmann.

-I teorien hadde vi en ganske god plan på hvordan vi skulle gjøre ting, men så ble det ikke helt slik vi hadde planlagt det. Det gikk ut på hvor kjapt vi skulle få følgere og hvor godt det skulle nå ut. Hvilke innlegg som slo an rett og slett. Det har vært den største utfordringen, sier Bente Solberg Larsen.  

Mer enn bare snøskuterkjøring  

Ungdomsbedriften lagde innhold på Sør-Varanger kommune, hvilke aktiviteter som finnes og muligheter for unge. For å finne ut hva som var unikt med kommunen, så de også en del på andre kommuner. De lagde saker der de viste egne deltidsjobber og ga tips til hvordan man skriver søknad.

-Vi lærte om ting vi vanligvis ikke tenker over at er tilgjengelig her og hva som er spesielt med oss sammenlignet med andre steder i Norge, forteller Filip Babel.

-Jeg tenkte at det kanskje bare var snøskuter som var fint med å bo her, men det var blant annet mange flere idrettsklubber og aktiviteter her enn det jeg var klar over, sier Bente.

Fått øynene opp for markedsføring

Etter å ha jobbet et skoleår med ulike ledd i markedsføringsprosessen har flere av medarbeiderne fått interessen opp for faget.

Er det noe dere kunne tenkte dere å jobbe med i fremtiden?

-Ja, det er mulig. Å kunne jobbe med markedsføring i team for en bedrift høres veldig gøy ut, sier Filip.

-Selv om det finnes strategier og planer, så er det et spennende yrke med at det er kreativt og variert. Vi måtte tenke mye sjøl og kunne liksom ikke lese oss til hvordan vi skulle lage et godt innlegg, poengterer Bente til slutt.

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet