Uke 25

Sør-Varanger Utvikling har ansatt to studenter for sommeren, her skal Edda fortelle om sine to første uker hos oss.

For noen måneder siden dukket det opp en annonse for en sommerjobb i Sør-Varanger på Facebook feeden min. Ganske lei av korona og Oslo ble jeg fort interessert, og nå sitter jeg her på kontoret til Sør-Varanger Utvikling. De første to ukene har gått til å bli kjent med kommunen og min nye arbeidsplass. Her er noe av høydepunktene fra uken:

Sommerstudent

Vi er to som er ansatt for å blant annet drive prosjektet Sommerstudent i Sør-Varanger. Sammen med Ane skal jeg skape liv og aktiviteter for studenter og unge som befinner seg i Sør-Varanger i sommer. I jobben med å spre ordet om prosjektet har vi fått et godt møte med næringslivet i kommunen. Vi har vært innom Sør-Varanger Avis, Tivoli North, Kinoen og Visit Kirkenes, for å nevne noen. Vi ble også inviter til Norsk Test for å bli kjent med deres arbeid og sommeransatte. Torsdag arrangerte vi båltur hvor 16 stykker møtte opp for å bli bedre kjent med hverandre, grille pølser og spille kubb. Arrangementer som dette vil skje gjennom hele sommeren, og vi gleder oss til å bli bedre kjent med unge i Sør-Varanger.

«Sightseeing»

Jeg har også fått tid til å drive litt sightseeing i kommunen. Jeg har vært med Barents Safari på elvebåt tur til den russiske grensen. Som sørlending er det sjeldent jeg tenker på Russland som et av Norges naboland. Det er var spennende og faktisk få oppleve dette, og å lære hvor viktig grensen og Russland er for Sør-Varanger.

Vi har også besøkt Bugøynes og snakket med Pål Haldorsen i Varanger Brygge og Gentjan Kryeziu i Bugøynes Fiskeriservice. Bugøynes var et av de stedene jeg har blitt anbefalt å besøke, og det levde opp til forventningene. Vi fikk til og med tid til et lite bad og tur i badstuen. Jeg gjorde alle vennen mine hjemme misunnelig ved å sende bilder av den hvite stranden og det klare vannet på Bugøynes.

Jeg ser frem til de neste seks ukene hos Sør-Varanger Utvikling, og gleder meg til å bli enda bedre kjent med kommunen, menneskene og naturen. 

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet