Håper på flere arbeidsplasser

Barents Metall og Sveis har fått finansiering fra Sør-Varanger Utvikling til å avklare om det er grunnlag for å etablere produksjon av solide aluminiumsbåter til bedrifts- og privatmarkedet.

I vår startet Barents Metall og Sveis på forstudiet «Barents Boat». Nå holder de på å ferdigstille prosjektet. Daglig leder Odd Markus Punsvik forteller at sluttrapporten skal leveres i løpet av september.

– Vi har jobbet med alle delmålene våre. Flere ting er også blitt avklart. Det er blant annet avgjort at båtene hovedsakelig skal produseres i Kirkenes, og vi ser at produksjonslokalene vi har i dag blir for små. Det er ikke bestemt hvor vi skal være ennå, men vi har flere alternativer liggende. Dette blir avgjort i løpet av våren neste år, forteller Punsvik.

Markedsundersøkelser

– I forstudieperioden har vi utført en rekke spørreundersøkelser. Her har vi fått mange tilbakemeldinger og en god pekepinn på hvilken båtstørrelse forbrukerne ønsker. Vi har landet på 19-20 fots størrelse, sier Odd Markus.

Ser for seg produksjon i 2023

Har dere et mål for hvor mange båter som skal produseres?

-Det er vanskelig å si et eksakt tall, men det blir et sted mellom 10 og 20 båter i året. Prototypene starter vi med allerede til neste vår, men ordinær produksjon er det mer realistisk at vil skje i starten av 2023, forteller Punsvik.

Punsvik avslutter med å si at en slik produksjon kan medføre to nye arbeidsplasser til Sør-Varanger og det vil skape en stor utvidelse av driften til Barents Metall og Sveis.

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet